Usko itseesi! Näin onnistut!

Onko sinulla tapana painaa omaa mieltäsi maahan säälimällä, sättimällä ja moittimalla itseäsi? Tunnetko, ettet onnistu koskaan tai ole tarpeeksi hyvä?

Onkohan se itsensä mollaaminen niin helposti oman pään sisällä jokin ihmisten mieliin peruskoodattu juttu vai mikä, mutta tällaistä aika kovaakin itsensä kritisoimista meistä taitaa melkein jokainen tehdä usein. Onneksi siitä voi harjoittelemalla ”kasvaa ulos”, tai ainakin vähentää.

Mitä se itsensä mollaaminen auttaa?
Keventääkö se mieltä? EI.
Auttaako se suoriutumaan paremmin jostain? EI.
Tekeekö se paremman päivän sinulle? EI
Miksi siis teemme sitä?

Se mitä ajattelet, lisääntyy ja vahvistuu

Niin kliseiseltä kuin tämä ”uskomus” kuulostaakin, niin se on totta. Ainakin olen itse todennut niin monen monta kertaa. En ole niinkään kokeillut (enää) elämässäni sitä, mitä jatkuva pelkojen lietsominen tai itsensä mollaaminen saa aikaan ympärillä, mutta todennut että pelot – ne tapaavat jopa toteutua, jos niille antaa liikaa sijaa ajatuksissaan. Onneksi myös positiivisilla asioilla on tapana toteutua, kun niihin keskittyy ajatuksissaan.

Mielen voima on ihmeellinen

Jos olet lukenut vaikkapa Rhonda Byrnen ”Salaisuus”-kirjan tai jonkin vastaavan, tiedät mistä puhun. Jos et ole tätä lukenut ja epäilet onko millään ajatuksillasi mitään merkitystä elämässä – lue ehdottomasti jokin Rhondan suomeksi käännetyistä kirjoista ja kokeile positiivisten ajatusten voimaa.

Kyse ei ole missään nimessä siitä, että kaikki pitäisi kääntää elämässä väkisin hyväksi omissa ajatuksissaan. Ei ikäviä ja surullisia asioita voi toisinaan millään ”selitellä” hyviksi, eikä tarvitsekaan. Mutta ajatella voi silti monilla eri tavoilla. Itselleen voi puhua myös lempeästi.

Vaikka elämässä olisi tapahtunut mitä tahansa, miten kamalia asioita tahansa, tai vaikka sinulla olisi miten vaikeaa, niin fakta on, että SINÄ ITSE hallitset ajatuksiasi. Täysin. Ei kukaan muu! Ja se, mitä ajattelet, vaikuttaa ympärillesi, ja sinun elämääsi.

Itselläni on ollut elämässä hyvin vahvasti tapana surkutella omaa tilannetta – monenlaisia tilanteita – tyyliin ”En ikinä onnistu missään”, ”En ole mitään.”, ”Musta ei koskaan tule mitään”. ”Minulla ei koskaan ole tarpeeksi rahaa.” ”Ikinä ei ole aikaa tarpeeksi”. ..tiedät varmaan nämä ajatukset myös?

Tiedätkö senkin, että edellisen tyyliset ajatukset heijastuvat todellisuuteen kovin herkästi? Vai miltä arkesi on tuntunut, jos olet myös saman tyylisesti ajatellut? Mitäpä jos alkaisitkin toistamaan mielessäsi tai vaikkapa ääneen JOKA PÄIVÄ näin: ”Pystyn mihin vaan!”, ”Olen tarpeeksi hyvä siinä mitä teen.”, ”Minusta tulee jotain suurta!”, ”Minä onnistun missä tahansa.”, ”Järjestän aikaa tärkeille asioille.” jne.. Ihan varmasti tuon seurauksena asiat alkavat muuttua, ensin mielessäsi ja sitten ympärilläsi.

Masentunut mieli on haasteellinen purkaa

Tiedän, että masentunut mieli on sellainen, joka ottaa vallan kahvasta kiinni vahvasti, mitä ajatuksiin tulee silloin, kun kyse on todellisesta masennuksesta. En voi itse sanoa mitään kovin painavaa sanaa masennuksesta, koska en ole sitä kokenut ainakaan kovin ”pahana” koskaan. Väläyksiä siitä olen tuntenut, kun elämä on kaatanut ikävimpiä asioita päälleni. Noista synkkyyden hetkistä olen päässyt pois harjoittelemalla itsetutkiskelua, ja treenaamalla keskittymistä hyviin asioihin, mutta ikäviä asioita ei pidä siirtää syrjään – ne pitää käsitellä.

Syvästä masennuksesta hieman ”helpompiin”, mieltä lietsoviin negatiivisiin ajatuksiin minulla on itselleni tätä nykyä pari kikkaa, joilla pääsen pois negatiivisuuden oravanpyörästä silloin, kun sellainen meinaa saada vallan.

Reseptini on laulu ”Hall of Fame”

Kun vähääkään epäilen itseäni tai onnistumistani jossakin asiassa, yksinkertaisesti laulan tätä laulua mielessäni. Toimii. Joka päivä.

Yeah, you could be the greatest, you can be the best
You can be the King Kong banging on your chest
You could beat the world, you could beat the war
You could talk to God, go banging on his door
You can throw your hands up, you can beat the clock (yeah)
You can move a mountain, you can break rocks
You could be a master, don’t wait for luck
Dedicate yourself and you gon’ find yourself

Standing in the hall of fame (yeah)
And the world’s gonna know your name (yeah)
’Cause you burn with the brightest flame (yeah)
And the world’s gonna know your name (yeah)
And you’ll be on the walls of the hall of fame

You can go the distance, you can run the mile
You can walk straight through hell with a smile
You could be a hero, you could get the gold
Breaking all the records they thought never could be broke
Yeah, do it for your people, do it for your pride
How you ever gonna know if you never even try?
Do it for your country, do it for your name
’Cause there’s gonna be a day when you’re

Standing in the hall of fame (yeah)
And the world’s gonna know your name (yeah)
’Cause you burn with the brightest flame (yeah)
And the world’s gonna know your name (yeah)
And you’ll be on the walls of the hall of fame

Be a champion
Be a champion
Be a champion
Be a champion (you’ll be on the walls of the hall of fame)

Be students, be teachers
Be politicians, be preachers (yeah, yeah)
Be believers, be leaders
Be astronauts, be champions, be truth-seekers
Be students, be teachers
Be politicians, be preachers (be preachers, yeah, yeah)
Be believers, be leaders
Be astronauts, be champions

Standing in the hall of fame (yeah, yeah, yeah)

Mikä parasta, tästä on julkaistu ihana remix-versio mm. Spotifyssä. Kuuntele alla tai tästä.

Lue myös

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

.