Aloita oma virtuaalinen unelmaduuni tehden sitä, mitä rakastat!

Haluaisitko työskennellä etätyönä, mutta mahdollisuutta ei ole tullut vastaan? Ehkä oma nykyinen alasi ei mahdollista etätyöskentelyä, tai työnantaja on nihkeä sen suhteen. Saatat kokea, että elämässä olisi käännettävä uusi sivu. Maailmanmeno on sellaista, että olisi turvallisempi työskennellä etänä, kotoa käsin.

Onneksi etätyötä on tarjolla kasvavassa määrin nykyään, maailman tilanteenkin takia. Tekniikan ja virtuaalisten työkalujen ansiosta yhä useampaa työtä voi tehdä etänä edes osittain.

Aloita pienestä, ja kasvata omaa juttua bisnekseksi pikku hiljaa

”Haluaisin tehdä jotain omaa juttua, mutta ei musta ole kuitenkaan mihinkään.”

”Tykkäisin työskennellä kotona, mutta en tiedä mitä tekisin.”

”Unelmoin yrittäjyydestä, mutta se vaatii niin paljon.”

Tuttuja ajatuksia? Ne ovat tekosyitä! Tälläisiin ajatuksiin unelmien toteuttamiset usein jää, vaikka kyse ei ole todellisista esteistä. Oikeasti, kuka tahansa voi aloittaa oman unelman tavoittelun ihan heti, kun vaan päättää toimia. Mikään ei valmistu elämässä jos sen eteen ei tee jotakin.
Ihmeitä voi tehdä jo yhdessä päivässä, joka riitti itselleni ensimmäisen verkkokurssin esittelyn suunnitteluun ja ensimmäisten asiakkaiden saamiseen!

Vinkkejä oman unelman aloittamiseen etätyönä

Uuteen unelmatyöhön, omaan juttuun tai yrittäjyyteen ei ole pakollista hypätä suinpäin ja jättää kertaheitolla kaikki muu taakse. Turvallisinta on ottaa yksi askel eteenpäin, ja katsoa mihin se johtaa. Esimerkiksi näin:

  • Haluatko kirjoittaa? Perusta blogi, silläkin voi tienata! Blogin kautta voit todistaa muille kykysi tuottaa sisältöä.
  • Kiinnostaako graafikon tai kuvittajan työ? Piirrä, luo kuvia ja jaa niitä somessa. Tiedät kyllä, kun oikea taho näkee kuvasi. Jaa portfoliotasi esimerkiksi kirjakustantajille.
  • Oletko hyvä tsemppaamaan ja neuvomaan muita? Haluaisitko tehdä sitä työksesi? Opiskelemaan vaan sitten sitä alaa tai asiaa, josta voisit jakaa tietoutta. Tai ehkäpä voisit olla oman (nykyisen) alasi konsultti jollain tapaa? Voisitko siirtyä tekijästä asiantuntijaksi?
  • Kiinnostaako media ja mainonta? Omaatko hyvät it-taidot? Voisit hyvin perustaa ehkäpä mainostoimiston tai vastaavan! Kevytyrittäjänä voit aloittaa vaikka nyt!
  • Haluaisitko vaikuttaa jollain tapaa mielipiteisiin, näkemyksiin, ihmisten käyttäytymiseen..? Somevaikuttajaksi voi alkaa kuka tahansa, kunhan oma päämäärä on selvä! Ja lisätulojakin voi saada sen kautta.
  • ”Olisi kivaa pitää omaa verkkokauppaa.” Kyllä! Mitä myisit ja kenelle? Tekisitkö itse tuotteet? Jos, niin voit aloittaa vaikka ilman yritystä.

Ei se ole sen vaikeampaa, sen kun aloittaa vaan jostakin! Asiat etenevät yleensä elämässä lumipalloefektin tapaan, kunhan jotakin laittaa liikkeelle.

Lue myös nämä:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

4 ajatuksia aiheesta “Aloita oma virtuaalinen unelmaduuni tehden sitä, mitä rakastat!”

.