Rohkeasti kohti uutta

”Vihaan esiintymistä eikä minusta tule koskaan mitään siihen liittyvää.” Tällainen ajatus on ollut pääni sopukoissa niin kauan kuin muistan. Jo esikoulussa muistan pelänneeni lapsijoukossa ääneen puhumista opettajan kysyessä jotain. Tuo sama tunne vahvistui ensimmäisellä luokalla ja myöhemmin, enkä oikeastaan viitannut koskaan koulussa, en edes lukiossa. Voi miten monta vastausta olisin tiennytkään, enkä uskaltanut ilmaista sitä.

Asiakaspalvelutyö ei ole kuitenkaan tämän esiintymispelon takia ollut koskaan poissuljettu juttu. Lapsena haaveilin tulevani isona kampaajaksi. Sittemmin nuorena ja lukiolaisena en tiennyt yhtään mitä minusta tulisi, vaan kaikki oli täysin auki.
Sen tiesin, etten voisi olla kouluttaja, valmentaja tai minkään tapainen puhuja. Ennen kaikkea minusta ei tulisi ikinä myyjää, siis sellaista myyntitykkiä joka myisi vaikka mummonsakin. Kassatyöntekijä tai myymälänhoitaja on eri juttu, ja niistä kerrytin nuorena kokemustakin.

Päädyin lopulta yrittäjäksi kiinnostavalla alalla eli nämä kaikki digimaailman jutut joissa saa olla vähän luovakin. Tarjoan yrityksille apua digimarkkinointiin, sisältöihin, kotisivuille yms. Tämä työ on aina vaatinut vähän puhumisen lahjojakin ja tietysti myyntiäkin. Jälkimmäiseen eli myyntiin ja tykitykseen en ole vielä tätä päivänäkään ahkerasti lähtenyt, koska en vaan ole myyjä. Mutta.

”Saisiko sinulta ostaa valmennusta?!”

..tai sparrausta someasioihin ja yrittäjyyteen?” Tällaisiä viestejä olen alkanut saamaan viime aikoina. Ne ovat aika lailla ihmetyttäneet minua, sisimmiltäni sitä samaa lapsuuden super ujoa tyttöä, joka ei uskalla sanoa ajatuksiaan ääneen. Siis minultako joku haluaisi tälläistä ostaa? Miksi ihmeessä?

No, onneksi järkeä ja kokemusta on kertynyt jo 20 vuoden ajan noiden kouluvuosien jälkeen. Ajattelin näitä kyselyjä saatuani ja hetken ihmeteltyäni että miksi ihmeessä ei? Jos maailma antaa tilaisuuden tehdä uutta ja kokeilla rajojaan, antaa palaa – eikö?

Onneksi sparrailu ja kaikenlainen valmennustyö on vuoropuhelua, eikä pelkkää asiantuntijan luennointia. Nyt siis palveluistani löytyykin myös sparrailua ja valmennusta, teemana digimarkkinointi, some, kotisivujen kehitys ja yrittäjyys – tai missä asiakas tarvitseekin ajattelukumppania.

Älä anna pelkojen estää toimimasta

Haluan rohkaista kaikkia muitakin ujoja ihmisiä ja muitakin, joita jokin pelko rajoittaa, sulkemaan sen pelkomörön jonnekin lukkojen taakse häpeämään. Pelko on lopulta vain tunne, ja mielikuvitusta. Se ei ole todellisuutta! Siksipä sitä ei ole olemassa..? Eikö näin?!

Ehkä jonain päivänä vielä myös esiinnyn jossakin. Minua on itseasiassa pyydetty esiintymään digimarkkinointiin liittyen joskus, mutta tämä iänikuinen pelko on estänyt sen. Silti esiintyminen tuntuu kutkuttavan jännittävältä ajatukselta. Ei välttämättä enää mahdottomalta. Ehkä vielä näemme senkin päivän, kun minä olen yleisön edessä pätemässä. 🙂

Lue myös

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

.