Skip to content

Digiäidin elämää etätyön, kodin ja perheen pyörteissä

Ainoa varma asia elämässä on epävarmuus

Kaupallisessa yhteistyössä Driim.fi -nettivalmennukset.

Tässä kaiken tämän hullun ajan keskellä aloin pohtia epävarmuutta, joka on varmaankin oikeasti ainoa VARMA asia elämässä. Maailma muuttuu ja kehittyy koko ajan, eikä me voida tietää yhtään, mitä huomenna tapahtuu, vaikka oltaisiin valmistauduttu siihen kuinka!

Olen huomannut tämän kipeästikin omassa elämässä joitakin kertoja, ettei mikään valmistautuminen ja asioiden suunnittelu ennalta takaa aina lopputulosta ja sitä kuviteltua tulevaisuutta. Ei yhtään mikään. Kannattavampaa on ajatella osin, että elämä kantaa ja tuo mitä tuo. Se on vaikeaa, mutta helpompaa kuin yrittää väkisin kontrolloida tapahtumia – joka on mahdotonta. Olen aika kova suunnittelemaan kaikkea etukäteen, vaikka en joka päiväisessä arjessa olekaan yhtään ns. kontrollifriikki. Asiat saa olla levällään, mutta tulevaisuutta olen aina suunnittelemassa.

Epävarmuutta ja pelkoja herätteli ajattelemaan huippuesimerkein Driim.fi verkkovalmennukset, joita aloitin suorittamaan muutama viikko sitten. Näiden valmennusten myötä olen saanut aivan mahtavia oivalluksia, ja sitä on päässyt jotenkin selkiyttämään omaa itsetuntemusta ja ajatusmaailmaa. Ennen kaikkea tähän astisesta matkasta näissä valmennuksissa on jäänyt käteen aiempaa selkeämpi visio siitä, kuka minä olen ja mikä on omassa elämässä merkityksellistä.

Mikä luo epävarmuutta?

Epävarmuutta luo elämään pelot. Pelot siitä, ettei tulevaisuudessa ole työtä, rahaa, terveyttä tai vaikkapa parisuhdetta. Epävarmuus omasta osaamisesta. Epävarmuus siitä, onko elämä sitä, mitä se todella voisi olla. Tai epävarmuus siitä, onko omat asiat yhtä hyvin kuin naapurin asiat.

Epävarmuus ei koskaan lopu. Se luo huijarisyndrooman, josta meistä varmaankin jokainen on kärsinyt joskus. Huijarisyndrooma vie meidät vertailemaan itseämme muihin, ja pohtimaan mitä muut ajattelee tekemisistämme ja pätevyydestämme. Huijarisyndroomasta voi parantua hetkittäisesti päättämällä, että tässä asiassa minä uskon itseeni, tässä ja nyt!

Lopeta vertailu muihin!

Oman elämän tai itsen vertailu muihin on turhaa, silti sitä tulee tehtyä uudelleen ja uudelleen. Myönnän itsekin vertailevani itseäni muihin, niin monessa asiassa ja ihan joka päivä varmaankin. Tällä hetkellä omaa elämää, en ehkä sanoisi sitä kuitenkaan epävarmuudeksi itsestä, johon vertailu voi kuitenkin johtaa. Kun muihin vertaaminen alkaa rasittaa omaa hyvinvointia ja on jatkuvaa, se vie myös pohjaa itsetunnolta.

Miksi me haluamme olla aina jotakin muita? Julkkiksia tai yhtä kauniita ja rikkaita kuin toiset? Voisiko oman elämän merkityksellisyyden uudelleen löytäminen auttaa päästämään irti siitä illuusiosta, että toisilla on aina paremmin asiat?

Elämän merkityksellisyyden voi löytää lopulta hyvin pienistä asioista. Paksu lompakko, julkisuus tai suuri menestys ei sitä tuo. No – en ole kokenut noista kolmesta mitään itse mutta ihan maalaisjärjellä kun elämää ja ihmisiä olen seurannut, olen voinut todeta asian:D

Olen huomannut melko usein, että vaikkapa joku ’rikas julkkis’, jonka elämää on jollain taholla ihastellut ja kuvitellut täydelliseksi, kertookin joku päivä uutisissa että hänen tai jonkun hänen omaisen elämää varjostaa jokin vakava sairaus tai muu ikävä asia, joka vie muulta menestykseltä merkityksen. Asioilla on aina kääntöpuolensa. Niinpä olen pyrkinyt ajattelemaan, että vaikka sitä kuinka himoaisi maallista mammonaa ja kuvittelisi kaiken olevan paremmin sitten kun... niin oikeasti asiat ovat hyvin juuri tässä ja nyt, kun he lähimmät ihmiset ovat vieressä, terveinä ja hyvinvoivina! Epävarmuus saa olla osa tätä elämää ja kulkea mukana!

Haluatko oivaltaa uutta ja löytää merkitystä omaan elämään?

Driim.fi verkkovalmennukset voivat auttaa löytämään huikeita oivalluksia ja kulkemaan mieli kevyempänä läpi arjen myrskyjen ja ilojen. Valmennukset voivat toimia myös mahtavana potkurina ja tsemppinä, kun tavoittelet unelmaasi – mikä ikinä se onkin!

Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *