Skip to content

Digiäidin elämää etätyön, kodin ja perheen pyörteissä

Miksi me haluamme aina vain enemmän?

Kaupallinen yhteistyö www.driim.fi kanssa.

Elämässä pitäisi nauttia hetkestä ja keskittyä siihen. Liian usein me aikuisena taivutaan siihen loukkuun, että mietitään vain mitä seuraavaksi ja mistä voisi saada entistä upeamman huippufiiliksen, seuraavan päämäärän, tai saavutuksen. Ja stressataan mitä on huomenna, ylihuomenna, tai viikon päästä! Mutta mikä todella on sitä onnea, vai kannattaako sitä edes tavoitella?

Ihmismieli janoaa huippukokemuksia luonnostaan, sitä, että saisi aina lisää ja lisää. En ole psykologi tai sinne päinkään, joten en osaa kertoa mistä tämä johtuu, tai perustella sitä, mutta tähän astisessa elämässäni olen sen huomannut monissa pienissä asioissa, kun olen tutkaillut omaa ja ympärillä olevien ihmisten käytöstä;

 • Extreme-lajeja harrastavat usein janoavat aina hullumpia saavutuksia.
 • Tatuointeja iholleen ottavat harvoin jättävät tatuoinnin yhteen. Sama voi käydä lävistysten kanssa.
 • Keräilijät ja harrastelijat tarvitsevat aina uutta, vaikkakin samanlaista kohdetta tai tavaraa lisää ja lisää. Ja ne hamstraajat!
 • Omat hiukseni eivät ole olleet ikinä riittävän pitkät tai vaaleat (vaikka ovat olleet ihan valkoisetkin ja menneet meikein harmaiksi)!
 • Paljon opiskelleet ihmiset usein kouluttautuvat lisää ja lisää läpi koko elämän.
 • Oma koti ei ole ikinä tarpeeksi siisti tai kaunis. Muiden on!
 • Shoppailuaddiktio varmaan liittyy samaan ilmiöön; aina on saatava lisää vaikka ei tarvitsisi!
  .. Ja sitten kun saa aina lisää ja lisää, onko ikinä kuitenkaan onnellinen siitä mitä on saanut?

Olen aikuisiällä huomannut saavutusten janon kasvavan itsessäkin. Esimerkiksi, sain saavutettua loppuun suoritetun ammattitutkinnon itse vasta yli kolmekymppisenä, koska olin keskittynyt vain työn tekoon ja tietysti pikkulapsiarkeen – ja kaikkeen muuhun – tätä ennen. Olin toki opiskellut, mutta en mitään tutkintotodistukseen saakka (lukiota lukuun ottamatta). Mielessä pyöri hyvin kauan iso taakka ja kuvitelma siitä, että en ole ’mitään’, eikä tulevaisuus ole turvattu ennen kuin todistus on jostakin kädessä. Kun sitten sain sen, tulikin pian tunne, ettei tämä ole tarpeeksi ja nyt täytyy saavuttaa jotakin enemmän. Niimpä ilmoittauduin lisäkoulutuksiin. No, nyt odotellaan että loppuuko saavutusten jano joskus :D.

Mitä se onni sitten on?

Niin sitä aina kuvittelee että ”olen onnellinen sitten, kun…”. Mieti vaikka täydennys tuolle lauseelle, niin jatkoa varmasti löytyy. Kuitenkin, kun ”se joku” on saavutettu, niin tarvitaan seuraavaksi jotakin muuta. Mutta mitä jos lopettasimmekin onnen jahtaamisen, muuttuisiko joku? Voisiko päämäärät olla vaan päämääriä, mutta onnea olisikin se matka – johtipa se perille tai ei?

Huomista on turha surra

…mutta tänään kannattaa tehdä silti huomisen työt, jos voi! Vai mitä ajattelet? Mikään murehtiminen tai valmistelu ei kyllä valmista täysin seuraavaan päivään tai viikkoon, aina voi tapahtua ihan mitä vaan yllättävää. Suunnitelmat kaatuu tai muuttuu. Maailma muuttuu. Kaikki mitä meillä oikeasti on, on tässä ja nyt.

Driim.fi -verkkovalmennukset saivat minut ajattelemaan näitä asioita, kuten että mikä on tarpeeksi, ja mikä on onnea omassa elämässä. Ei niin, että pitäisi tyytyä vähempään mitä todella haluaa, mutta huomata ja tunnistaa erilaisia ilmiöitä omassa elämässä ja käytöksessä.

Kirjailija Perttu Pölönen sanoo omassa valmennusosiossaan, että elämässä ei ainakaan pitäisi tavoitella onnea – vaan MERKITYKSELLISYYTTÄ. Ja näinhän se kai on, onnea tuo ne asiat joilla on jotakin merkitystä, mutta onnea ei silti tunne kukaan 24/7 mistään – merkityksellisyys sen sijaan on ja pysyy!

Onnen huuma on ohi menevää, mutta merkityksellisyys ei! Tai no toki eri elämän vaiheissa eri asioilla tuppaa olemaan enemmän ja taas vähemmän merkitystä. Pohdipa sitä! Jos vastaat kysymykseen ’Mistä olet onnellinen?’ niin yksi asia mikä kaikkia onnen lähteitä elämässäsi yhdistää, on varmasti juuri se, että niillä asioilla on m e r k i t y s tä. Ehkäpä jatkuvaa onnea jahdatessaan täytyisi pysähtyä miettimään, millä asioilla on merkitystä tässä ja nyt, ja todeta että nehän ne sitä onnea on!

Haluatko oivaltaa uutta ja löytää merkitystä omaan elämään?

Driim.fi verkkovalmennukset voivat auttaa löytämään huikeita oivalluksia ja kulkemaan mieli kevyempänä läpi arjen myrskyjen ja ilojen. Valmennukset voivat toimia myös mahtavana potkurina ja tsemppinä, kun tavoittelet unelmaasi – mikä ikinä se onkin!

Spread the love
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *