Skip to content

Heidi Halonen | Digiäidin elämää etätyön, kodin ja perheen pyörteissä

Pitkä automatka lasten kanssa, miten siitä selviää?

Kaupallinen yhteistyö Scandia Rent Länsi-Tampere

Tiedät varmaan sen raastavan tunteen, kun odotat mielessäsi sitä taivaallista ja rentouttavaa lomaa, tai jotakin suurta juttua yleensäkin. Se tunne, kun se on ENÄÄ kuukauden tai ’muutaman’ viikon päässä. Malttamaton tunne, kun tuntuu ettei ne päivät etene. Juuri sellainen on fiilis tällä hetkellä, että voisin heittää työkoneen hankeen ja lähteä jo jonnekin! Anteeksi vaan kaikki rakkaat asiakkaat ja työnantajat:) !

Lomatunnelmalla on kuitenkin se katala kääntöpuolensa. Pienten lasten vanhempana ehkä tiedät sen.. puuskittain mieleen hiipivän kauhun siitä, että mitähän mistään tulee, kun reissataan lapsosten kanssa. Siispä olen tässä yrittänyt hillitä omaa talviloman odotusta sillä faktalla, että reissut lasten kanssa eivät koskaan ole ihan ruusuilla tanssia, vaikka kaiken mahdollisen suunnittelisi etukäteen miten hyvin. Aina jotain sattuu ja tapahtuu.

Pitkät ajomatkat lasten kanssa

Tästä kuvasta huokuu se haaveiden autoreissun tunnelma. Totuus on usein ihan muuta 😀 !

Pitkät automatkat lasten kanssa eivät oikein koskaan ole olleet suurta herkkua. Ajatuksena nautin ”road trip” tyylisestä vapaalle heitosta, jossa voisi vaan nauttia matkasta.. Mutta, entäs kun mukana on yksi tai useampi herkkävatsainen kaveri, jotka jopa oksentavat pitkillä autoreissuilla? Tämä ei onneksi koske meitä juuri nyt, mutta yksi pojista oli niinkin herkkä pienenä. Oksentelun lisäksi tuttua on varmasti monelle jatkuva pissahätä kesken matkan, nälkä, tylsyys, kuuma, kylmä ja… näitä riittää.

Miten valmistautua pitkään ajomatkaan lasten kanssa?

Tähän kaipaisin vinkkejä! Meillä on kokemusta vain noin kahden ja kolmen tunnin ajomatkoista, mutta nyt edessä on luultavasti koko päivän pituinen ajo! Ajatuksena se sekä innostaa että lannistaa, koska koskaan kaikki ei mene putkeen. Ja sitten on myös se korona jonka myötä tämä talvikin on ihan omanlaisensa.

Me ollaan valmistauduttu jo ainakin sillä saralla, että menopelin pitäisi olla kunnossa, nimittäin oman vanhahkon auton tilalle tulee loistamaan Länsi-Tampereen Scandia Rentin vuokra-auto. Kun autoasia on jo kunnossa, niin itse asiassa tuntuu että eiköhän muutkin haasteet siitä sitten lutviudu! Kun olisi vaan joku taikakeino, millä hermot pysyy kasassa!


Vuokra-auton faktoja

 • Auton koko: Farmari on hyvä valinta kun koko perhe matkaa. Henkilötilaa on normaali määrä, mutta auton perään saa sitten hivenen lisää matkatavaraa.
 • Suksiboksin olisi saanut myös mukaan autonvuokraan (suksiboksilla on oma erillinen vuokrahinta), mutta päätimme jättää sen nyt ottamatta. Saa nähdä, kaduttaako koska siihen olisi saanut mahdutettua lisää tavaraa, tai ne sukset.
 • Lisäturva ja omavastuu. Otimme autoon lisäturvan, joka alentaa omavastuun osuutta huomattavasti, jos autolle käy jotakin, mikä lankeaisi asiakkaan + vakuutusyhtiön maksettavaksi. Suosittelen!

Korona-aika tuo lisäjännitystä lomamatkaan

Matkustaa vai ei, no niinpä niin. Sanoisin että ei, mutta meillä on ollut suunnitelmissa reissu niin kauan jo ennen koronaa. Onneksi tässä on saanut jo nähdä sen, että turvallisestikin voi matkustaa Suomessa, kun noudattaa suosituksia. Eikä meillä ole perheenä ajatusta liikkua ihmismassoissa, vaan keskittyä muihin juttuihin pohjoisessa, jonne suuntaamme! Oma mökki on paras valinta, jonne erakoitua läheisten kanssa!

Pitkään ajomatkaan valmistautuminen, 10 kohdan lista

Tässäpä vielä lista, miten olen ajatellut valmistautua pitkään ajomatkaan lasten kanssa korona-aikana. Mitä mieltä? Puuttuuko tästä jotakin?

 1. Eväät. Kaikille sopivaa evästä matkalle TARPEEKSI. Sellaista joka ei murustele tai suttaa(mahdottomuus).. Mutta yritetään ainakin!
 2. Vaatetus. Autossa ei jaksa kukaan istua tuntitolkulla jos vaatteet ovat epämukavia ja liian paksuja. Tai jos on kylmä. Tätä täytyy miettiä.
 3. Vaipat hoitotarvikkeet ja vaihtovaatteet. Pienimmälle nämä jotenkin kätevästi pakattuna mukaan.
 4. Viihdykkeet. Lapset tarvitsevat jotakin viihdytystä pitkin matkaa ihan varmasti. Lehdet, puhelimet, lelut, mutta ei koko omaisuutta mukaan.
 5. Maskit ja käsidesi. Tietysti näitä riittämiin. Jossain on kuitenkin poikettava.
 6. Hyvin suunniteltu reitti ja pienet pysähdykset.
 7. Ensiaputarvikkeet autoon mukaan ja nopeasti löydettäviksi. Myös perus kipulääkkeet. Aina voi sattua ja tapahtua pienestikin.
 8. Roskille omat pussit autoon. Reissussa kerääntyy roskaa..
 9. Puhelinten laturi! Se autoon sopiva mukaan.
 10. Auto kunnossa! No se puoli on nyt kunnossa.

Scandia Rent on luotettava ja täysin kotimainen autonvuokrausketju ja samalla Suomen vanhin autovuokraamo, joka on kunnia-asia Scandia Rentille.
www.scandiarent.fi

Spread the love
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ajatus aiheesta “Pitkä automatka lasten kanssa, miten siitä selviää?”