Minun TOP-5 mökkilomat

Kirjoitus sisältää suosittelulinkkejä.

Mökkeily Suomessa. Se jos mikä on oikeaa lomaa, omasta mielestäni. Vaikka emme asukaan kaupungissa, niin silti mökille pääsy – mieluummin luonnon keskelle, on parasta lomaa mielelle ja sielulle.

Pidän eniten mökeistä, joissa on oma yksityisranta eikä naapureita liian lähellä. Pahinta häiriötä mökkilomalla voivat aiheuttaa juurikin ne viereisen tontin mökkeilijät. Erityisesti, jos viereen on saatunut lomailemaan samaan aikaan vaikkapa jokin juhlaporukka, joista ollaan itsekin saatu kokemusta. Juhlimisessa ei sinänsä ole mitään väärää, mutta jos itse ei satu olemaan samanlaisella tuulella lomaillessaan, eikä samanlaisella porukalla liikkeellä, niin väistämättä mökkinaapurin metelöinti haittaa.

Minulla on haaveissa vaikka minkälaisia mökkejä ympäri Suomen. Haluaisin lomailla meren äärellä jossakin nykyaikaisessa mökissä, sekä käydä oman perheen kanssa useammalla tunturilla mökkeilemässä. Lapsuudesta ja nuoruudesta löytyykin paljon mökkilomia Lapista, aikuisuudesta ei niin paljon, vielä.

Vuokramökit ovat melko kalliita

Se on ikävä fakta. Halvempaa kuin erillisen mökin vuokraaminen, näyttää usien olevan hotellimajoittuminen tai vaikkapa paritalohuoneiston vuokraus. Olen tehnyt mökkivertailuja aika paljon viime aikoina, ja hämmästynyt hinnoista monessakin kohtaa. Toisinaan tuntuu, ettei mökin varustelulla, sisustuksella tai kunnolla ole mitään arvoa hinnoittelussa. Todella vanhanaikainen ja huonommin varusteltu mökki voi maksaa saman kuin lähes luksusmökiksi luokiteltava kohde. Kun haluaa löytää hyvin varustellun ja nykyaikaisen mökin hyvällä sijainnilla sopivaan hintaan, saa todella etsiä.

Minun mökkikokemukseni

Tässä vinkkini mökkikohteista ja alueista, missä kannattaa vierailla!

TOP-5 mökit, joissa olen lomaillut

  1. Paras mökin sijainti ja hienoin mökin kunto on ollut ehdottomasti Pyhäkirnu-mökissä, jossa vierailimme viime talvena Pyhätunturilla. Pyhä on oiva lomakohde vaikkapa perheelle, joka etsii rauhallista paikkaa lomalle Lapissa.
  2. Kun haluaa majoittua edullisesti mökissä, kannattaa tutkia oman kotipaikkakunnan tai loman vieton paikkakunnan metsästysmajat ja yhdistysten mökit. Metsästysseurat vuokraavat kokoontumispaikkojaan usein edullisesti. Esimerkki metsästysmajasta jossa olemme lomailleet.
  3. Helppo tapa lomailla ilman stressiä pakkaamisesta ja pitkästä matkasta, on majoittua lähelle kotia. Olemme itse lomailleet noin 20km päässä meistä ihanilla mökeillä rauhassa järven rannalla.
  4. Rukan mökit ovat ihania! Itsellä on kokemusta Rukan juurella sekä vähän kauempana Kuusamossa sijaitsevista kelo-paritalomökeistä. Ruka on huippupaikka laskettelijalle ja lähellä on paljon palveluita (Kuusamon kaupunki).
  5. Mökkiloma Saimaan rannalla tai siellä meren rannalla olisi myös jotakin ihanaa. Mitä olisikaan herätä kesäaamuna meren tuoksuun! En ole itse kokenut näitä vielä, mutta joskus sitten.

Haaveissa mökki Rukalta

Haaveilen tällä hetkellä perhen kesälomasta Rukalla. En tiedä, minä kesänä tämä onnistuu mutta varmasti joskus tulevaisuudessa. Olen yrittänyt etsiä sopivan hintaista mökkiä, joka olisi oikeasti moderni niin varustelultaan kuin sisustukseltaan, ja sijaitsisi järven rannalla ilman naapureita ihan vieressä. Ehkäpä se oikea vielä osuu kohdalle!

Kuvia meidän viime talven lomasta Pyhällä, Pyhäkirnu-mökissä

Lue myös

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

2 ajatuksia aiheesta “Minun TOP-5 mökkilomat”

.