Skip to content

Heidi Halonen | Digiäidin elämää etätyön, kodin ja perheen pyörteissä

Arjesta juhlaa pikkuisilla jutuilla

Perjantai on lopuillaan ja mieli on väsynyt. Viime yönä tuli valvottua ja nukuttua pätkissä pienimmän pojan valvottaessa. Pää on niin väsynyt, että viikonloppu ei edes piristä ajatuksena. Pohdin tässä, millä saisi päätä tuuletettua kun kevätkin nostaa päätään esiin. Kaiken lisäksi en saanut läheskään tehtyä kaikkia niitä töitä, mitä piti tällä viikolla.

Usein kun viikonlopulta odottaa paljon, eli sitä ”lepoa” ja ”rentoutumista” niin sitten saakin ihan jotakin muuta. Kun ajattelee perjantaina nukkuvansa piiitkään lauantai-aamuna niin mahdollisuutta sille ei todellakaan tule, kun joku pieni mies taas päättääkin valvoa yöllä justiinsa silloin kun muut tykkäisi nukkua. Tai sitten hän herää aamuseitsemältä pirteänä kuin peipponen:)

Millä saisi ajan pysähtymään hetkeksi viikonloppuna ja aivot rentoutumaan sekä ”tyhjentymään” kaikesta datasta mitä viikko on syöttänyt oman, niin sanotun tietokannan tupaten täyteen? Siitäkin huolimatta, saako viikonloppuna yöt nukuttua vai ei.

Nämä helpot ja edulliset keinot olen kokenut piristävän mielialaa vuosien varrella. Koitanpa kaivaa ne muistin syövereistä tähän, niin ehkä jotakin tulee hyödynnettyäkin taas!

Lapset keksii aina kaikkea kivaa, mihin oma mielikuvitus ei riitä:)

Lenkki luonnossa. Kävely luonnossa ja luonnon pienten ihmeiden tutkiskelu lasten kanssa. Näin keväällä voi löytyä jääpuikkoja ja kaikkea pientä ihmeteltävää!

Kukkien osto. Leikkokukkien hankinta ostosreissulla. Kukat tuo kotiin väriä ja tuoksua ja uutta ilmettä. Kukat juhlistaa mukavasti arkea.

Siivoaminen. Okei, no tämä ei kuulosta juhlalta eikä levolliselta touhulta mutta siisti koti piristää. Samalla voi innostua sisustamaankin. Haluaisin kovasti vaihtaa verhoja ja muita tekstiileitä meille – ehkä sitä voisi suunnitella viikonloppuna.

Tulevaisuuden suunnittelu. Itseä vaivaa jossakin määrin ehkä pieni kontrollifriikkiys tai miksikä sitä sanoisi. Kodin ei tarvitse todellakaan kiiltää eikä asioiden olla järjestyksessä ympärillä, mutta olen kova suunnittelemaan tulevia juttuja. Nytkin on tulossa useampi juhla kesällä ja muutama reissu kauemmas kotiseudulta. Kun asiat on päässä järjestyksessä, niin ne ei enää vaivaa mieltä.

Kokkaaminen. Tämä ei ole lempipuuhaani, mutta jonkun spesiaalin ruoan tai leivoksen tekeminen, sellaisen mistä koko perhe pitää – tuo pientä luksusta arkeen. Jos kokkauksen tuotos siis onnistuu.

Leffailta. Me katsotaan elokuvia melkein joka ilta. Harvemmin kuitenkaan on kyseessä suunniteltu ja valmisteltu yhteinen elokuvailta. Nyt voisi laitaa kivan kattauksen herkkuja koko perheelle ja actionia pyörimään!:D

Puhelinlakko. Tämä oikeasti pitäisi tehdä. Miltähän tuntuisi jos ei vilkaisi vaikkapa yhden päivän aikana puhelintaan kertaakaan? Ei uutisia, ei somea, ei mitään. Tylsistyisikö aivot? Ei varmaan ole pahasta välillä sekään!

Näillä mennään viikonloppuun!

Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *