Skip to content

Heidi Halonen | Digiäidin elämää etätyön, kodin ja perheen pyörteissä

Sotkeeko koronavirus tulevan kesän?

Kesää 2017

Mieli alkaa näin maaliskuussa karkailla jo yhtäkkiä tulevaan kesään. Ainahan sitä mieli karkaa tulevaisuuteen, vaikka pitäisi keskittyä olemaan ajatusten tasolla TÄSSÄ ja NYT. No, mutta sitten kun lukee uutisotsikoita niin tipahtaa sieltä unelmistaan kyllä aika kovaa ja korkealta siihen, että liikutaankohan me kesällä (tai ylipäätään enää) mihinkään kotoa?

Maailmalla ja Suomessa riehuu nyt tämä *** koronavirus! Osittain pelko siitä on ehkä yliampuvaa, koska lehdethän paisuttelee asioita aina, vain myydäkseen lisää. Huoli tartunnasta on silti aiheellista, ja aiheellista on ehkäistä taudin leviämistä. Oma pieni pää ei osaa nyt silti päättää, pitäisikö omaa liikkumista rajoittaa vai ei. Kannattaako kesää suunnitella, siis mitään matkoja minnekään? Talouden näkökulmasta pitäisi suunnitella ja jatkaa elämää, mutta mutta.. luulen että moni pohtii samaa. Meidän mahdollinen matkailu siis sijoittuu kyllä ihan kotimaahan! Mutta silti, paikat jossa on paljon ihmisiä samassa tilassa tai lähekkäin, saa miettimään – esimerkiksi risteilyt.

Uusi tilanne saa kaikki sekaisin eikä kukaan oikein tiedä miten pitäisi olla

Meidän tokaluokkalainen kertoi tässä yksi päivä, että koulussa leikittiin koronahippaa. Kiinniottaja tartutti koronaa toisiin ”sulla on korona”! Tästä sai vähän huumoria muuten huolestuttavan ja harmillisen asian ympärille. 😀

Luin juuri että oman paikkakuntamme kaupungin työntekijöitä suositellaan kättelemättömyyteen ja työmatkat ulkomaille kielletään. Italia taisi mennä kokonaan karanteeniin ja tapahtumia peruuntuu. Jossain otettiin kouluissa käytäntö, että vain täysin terveenä saa tulla kouluun. Aikamoista hösseliä on meneillään joten tulee pohdittua myös oman karanteenivaraston kokoamista, eli ruokavarantojen ja tarvikkeiden. Jossakin epäiltiin että virus kyllä laantuu kun tulee kesä jä lämmin keli. Toivottavasti!

Mitä tekemistä kesään voi suunnitella?

Jos palataan siihen alkuperäiseen ajatukseen eli kesään, niin mitähän kivaa sitä sitten uskaltaisi tehdä ja minne mennä keväällä ja kesällä? Ainakin patikointi on turvallista, edullista ja mieltä virkistävää koko perheelle aina! Jos luonnossa joku kävelee vastaan niin tuskinpa tartuttaa mitään kuitenkaan. Suomessa on muuten paljon upeita luonnopuistoja, joista löytyy mahtavia maisemia tutustuttavaksi.

Mökillekin uskaltautuu koska vaan perheen kera. Voi olla, että mökkilomailu onkin nyt suosiossa kun turistirysiä ehkä vältellään. Matkailuautoreissu on myös pyörinyt mielessä. Jos hyppäisi vaan autoon ja suunta sinne minne auton nokka näyttää. Olisi hauskaa vaikka arpoa joku paikka Suomen kartalta, ja suunnata katsomaan, mitä löytyy.

Ehkäpä pöpökammoinen perhe tästä jotain keksii!

Kesä 2013

Kurkkaa myös:

Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *