Skip to content

Heidi Halonen | Digiäidin elämää etätyön, kodin ja perheen pyörteissä

Mitä ihmettä ilmastolle tapahtuu?

Kesät ja talvet tuulee niin että saa pelätä katon lentävän mukana. Lunta ei näy, leutoja ”tavallisia” kesäpäiviä ei näy.. mitä ihmettä tapahtuu? Oikeasti jo useamman vuoden ajan on kesällä kiusannut se yhtälö, että kun aurinko paistaa, niin tulee niin pirusti ettei ulkona viitsisi edes olla. Miksi näin? Emme asu edes rannikolla, jossa ymmärtäisi tuulevan.

Onko ilmastonmuutos totta?

Olen seurannut ilmastonmuutos höpinöitä sivusta sillä tavalla kevyesti että tiedän suurin piirtein missä mennään. Välillä olen ollut vahvasti sitä mieltä, ettei tässä mitään muutosta tapahdu, mutta muutama viime vuosi on muuttanut kyllä mielipiteen.

Tämä talvi taitaa olla kaiken huippu. Yleensä (aina) omassa lapsuudessani on tammikuu ollut odella kylmä ja luminen. Näköjään ei enää voi talvea odottaa edes tammikuuksi. Harrastus- ja ajanvietemahdollisuudet hiipuu kun laskettelurinteitä ei saada lumetettua, eikä latuja tai luistelujäitä. Siihen jo pääsi tottumaan että joulut ovat mustia mutta tämä on jo vähän liikaa. Tykkään toki eniten kesästä jos lempi vuodenaika pitää valita.. mutta jos ilmasto on muuttuakseen niin tulisi sitten vaikka ympäri vuoden kesä:) Se ei varmaan ole tieteellisesti mahdollista meille(?) mutta ainahan voi toivoa!

Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •