Miniloma Tampereella

Vietimme viikko sitten viikonlopun pituisen miniloman Tampereella, joka on meitä lähin iso kaupunki. Reissu kesti kaksi päivää ja yhden yön. Tässä muutama oppimani vinkki, mitä mukavaa Tampere voi tarjota! Paljon muitakin nähtävyyksiä Tampereelta löytyy, mutta emme kerenneet tällä kertaa kaikkiin paikkoihin, joihin mieli olisi ehkä halunnut.

1. Kauniita kaupunkimaisemia Tampereella

En ole käynyt koskaan ajan kanssa aikuisiällä Tampereen Finlaysonin alueella tutustumassa siellä oleviin yrityksiin ja maisemiin. Tämä oli meidän viikonlopun ensimmäinen etappi koko perheen kanssa. Tunnelmalliset punatiiliset rakennukset vetävät puoleensa ja niiden sokkeloista löytyy jos jonkinnäköistä liikettä, elokuvateatteria, kahviloita ja ruokapaikkoja.

Meillä oli mielessämme ensiksi vain yksi paikka, nimittäin Siperian sisäalueella sijaitseva Karkkimeri-liike. Pojat saivatkin sieltä ison kasan irtokarkkia mukaan ja sellaisia irtokarkkeja myös, joita ei ihan joka päivä tule vastaan.

Haaveissani oli myös ihastella Tammerkosken näkymiä ja niimpä suuntasimme Satakunnan sillalle, josta sai ihastella kauniita kupunkimaisemia.

2. Suomen vakoilumuseo ja poliisimuseo

Matkalla sillalle huomasimme yhdessä seinässä suuren Vakoilumuseon julisteen, ja palatessamme päätimme poiketa siellä. Finlaysonin alueelta löytyy siis Vakoilumuseo, joka esittelee maailmanlaajuisesti vakoilun historiaa. Museosta löytyy vakoilulaitteita, agenttien pukuja ja historiaa luettavaksi. Hyvä kohde aikuisille ja isommille koululaisille. Ihan pienille lapsille paikka ei tarjoa suurta elämystä, sen myös meidän 4-vuotias näytti selkeästi ja kuuluvasti. Vakoilumuseoon päästäkseen tulee maksaa pääsyliput.

Tampereella sijaitsee myös Poliisimuseo, joka on maksuton. Olisin halunnut käydä sielläkin mutta aika tuli hieman vastaan. Poliisimuseo sijaitsee Hervannassa Poliisiammattikorkeakoulun yhteydessä. Luulen, että se olisi ollut lopulta kiinnostavampi kohde meidän lapsillekin, joille poliisin ammatti on ehkäpä tutumpi kuin nuo vakoilun historian asiat, joista museossa oppi ehkä eniten lukemalla tekstejä.

3. Tampereen tilavimmat perhehuoneet hotelli Norlandiassa

Majoituimme yöksi Tampereen Yliopistollisen sairaalan vieressä sijaitsevaan hotelli Norlandiaan. Onni potkaisi itseäni taannoin heidän arvonnassaan, josta voitin perhehuoneen yhdeksi yöksi. Tämä hotelli on meille jo hyvin tuttu entuudestaan, mutta käynnit ovat aiemmin liittyneet aina lapsen sairaalassaoloon, jonka ajaksi olemme ottaneet muutaman kerran hotellihuoneen. Nyt oltiin ensimmäistä kertaa viettämässä vapaa-aikaa tässä hotellissa.

Norlandia-hotellissa perhehuone käsittää kaksi erillistä tilavaa huonetta, jotka on yhdistetty toisiinsa väliovella. Toisessa huoneessa on kaksi parivuoteeksi yhdistettyä sänkyä ja toisessa huoneessa yksi yhden hengen sänky sekä levitettävä sohva. Meidän pienin poika nukkui hotellin matkasängyssä kanssamme ja isommat pojat toisessa huoneessa. Huonevaraukseen sisältyy myös runsas buffetmainen hotelliaamiainen. Huoneissa on jääkaapit, televisio, maksuton netti, suihku, paljon kaappitilaa ja todella hyvin muuten tilaa liikkua ja viihtyä!

Norlandia on erittäin rauhallinen, siisti ja moderni hotelli, joka saattaa jäädä huomaamatta vahtoehtona monelta sijaintinsa takia. Suosittelen ehdottomasti pitämään tämän vaihtoehtona!

4. Hatanpään Arboretum – ihana paratiisi keskellä Tampereen kaupunkia

Toisena reissupäivänä poikkesimme tutustumaan ensimmäistä kertaa Hatanpään ihanaan kartanon puutarhaan. Voi sentään millainen paikka onkaan! Kiertelimme ihmetellen jättiläismäisiä puita, Pyhäjärven rantaa, ruusutarhaa ja kaikkia muita ihania kasveja ja istutuksia. Alueella voi myös istahtaa kahvilaan hengähtämään.

Kesäinen, välillä hyvin rankkakin sade kiusasi retkeämme, emmekä sitten päässeet kiertämään aluetta ihan niin paljon kuin olisimme halunneet. Päätimmekin sitten palata toisella kerralla uudelleen, ehkäpä ensi kesänä jos ei aiemmin. Tämä on todellakin jokaisen puutarhaunelmoijan paratiisi, ja paikka jossa sielu lepää.

Olihan siinäkin lisäksi oma kesäinen taikansa, kun me odotimme sateen väistymistä vuorotellen minkäkin puun tai pensaan alla! Varmaankin reilu tunti kului siihen, että väistelimme sadetta paikkaa vaihdellen.

Tämän pituinen oli meidän pikalomame Tampereella. Ihan sopiva meidän perheelle tässä kohtaa, koska mukana yritti jaksella urheasti myös pienin erityissankarimme, jolla pinna ei kovin kauan kestä samoja maisemia ihastellessa. Viikonlopun kruunasi tietysti mäkkärin ruoat, joista saamme kovin harvoin nauttia, koska Sastamalassa ei ole kyseisen ketjun liikettä.

Tulinkin todenneeksi juuri tämän viikonlopun aikana, että meidän juttumme tässä vaiheessa elämää on nimenomaan lyhyet lomareissut, joista saa juuri sopivasti uutta virtaa ja motivaatiota arjen haasteisiin.

Lue myös

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

2 ajatuksia aiheesta “Miniloma Tampereella”

.