Skip to content

Heidi Halonen | Digiäidin elämää etätyön, kodin ja perheen pyörteissä

Haaveena talvinen perheloma Suomessa 2021

Kaupallisessa yhteistyössä Scandia Rent Länsi-Tampere (Haukiluoma).

No niin! Lomat on aikas lahjakkaasti sekaisin Suomessa, niin ulkomaalaisten tänne tulon kannalta kuin suomalaistenkin. Mitä tehdä lomalla vuonna 2021? Meillä on tavoitteena talvireissu pitkin Suomea Lappiin. Ajatukset alkavat pikku hiljaa pyöriä tuon loman ympärillä, toisaalta taas mieltä vaivaa pelko siitä, mitä tämä jatkuva koronakaaos tekee suunnitelmille! Onneksi perusasiat ovat jo sovittuna ja kunnossa, eli majoitus ja hyvä vuokra-auto matkan tekoon!

Meillä lomailu on ollut aina todella vähäistä siinä perinteisessä muodossa, missä lähdetään pois kotoa jonnekin. Mökkeily on ollut ehkä se suosituin juttu, mutta sekin on kohdistunut aina ihan lähelle, oman asuinkunnan sisälle. Ollaan tykätty myös käydä laivaristeilyillä, mutta nyt koronan myötä ovat jäissä nekin suunnitelmat.

Tulevan talviloman suunnittelu

Määränpään ollessa Lappi jonne matkaa kertyy monta sataa kilometriä, on ennalta suunnittelu paikallaan, v a r s i n k i n kun emme ole vastaavaa reissua vielä koskaan tehneet perheenä yhtä kauas! Matkaan lähtee takapenkin sankareiksi kolme poikaa, kaikki eri ikäluokista. Pienimmän ollessa vielä 2-vuotias, mukavia haasteita on varmasti edessä.

Pitkä automatka lasten kanssa

Meille ainoa hyvä vaihtoehto matkata pitkä reissu on ajaa autolla itse. Junalla pitkä matka vaihtoineen ei innostanut tällä kertaa, kun lisäksi pitäisi olla vielä autokin joko matkassa mukana tai vuokrattuna lähempänä kohdetta. Oma automme ei ole ihanteellinen pitkille matkoille joten sopivan vuokra-auton valinta olikin seuraava haaste.

Vuokra-auton valinta

Tein laajan vertailun ja perehtymisen eri autonvuokrausyrityksiin Pirkanmaalla ja Tampereella. Untuvikkona erilaisten vuokrausehtojen ymmärtäminen oli melko hankalaa – erilaisia ehtoja on niin monia eri yrityksillä. Tutkittuani ensin isoja ja kansainvälisiä vuokrausketjuja, päädyin aika pian vertailemaan pienempiä suomalaisia yrityksiä keskenään. Kokemattomana autonvuokraajana koin netistä saamieni tietojen pohjalta, että päädyn suomalaiseen palveluntarjoajaan jonka ehdot eivät ole niin monimutkaiset.

Päädyin sitten lopulta Tampereen Scandia Rent -autovuokraamon sivuille, joilta löytyy mm. Tampereelta muutamakin toimipiste. Ottaessani yhteyttä yritykseen, sainkin iloisena yllätyksenä tietooni että yksi autonvuokraus -toimipiste löytyy meidänkin kaupungista eli Sastamalasta.

Miksi Scandia Rent?

Lyhyesti ja ytimekkäästi, autonvuokrausehtojen yksinkertaisuuden ja asioinnin helppouden takia. Monien isojen kansainvälisten ketjujen ehdoissa vastaan tuli jos jotakin lisäehtoa ja -maksua. Esimerkiksi se pelästytti itseni että joidenkin yritysten ehdoissa kerrottiin mahdollisista lisäveloituksista etukäteen, mm. polttoaineen, lisäkilometrien, vahingon mahdollisuuden, viivästymisten ym. varalle. Ymmärrän nuo ehdot toisaalta, mutta tälläinen nostaisi hullun lailla autonvuokraamiseen tarkoitettua budjettia, varsinkin kun mahdollisten lisäkustannusten tarkkaa summaa ei voi tietää. Itseäni ei helpottanut se tieto, että tuon ennakkoveloituksen saisi jälkikäteen takaisin.

Yksi juttu mikä varmaankin vaikuttaa vuokraushintoihin ja ehtoihin, on vakuutus ja sen omavastuu, jonka summa vaihtelee eri yrityksillä jopa asiakaskohtaisesti. Vakuutuksen perusasiat kuten omavastuu, kannattaa ehdottomasti varmistaa ja tarkistaa. Lisäpalveluilla omavastuuta saa usein pienennettyä.

Vapaat kilometrit ja ajoreitin suunnittelu Lappiin

Kuva: Sacndia Rent

Vuokra-auton valinnassa tulee muuten ottaa huomioon sekin, sisältyykö hintaan vain maksimissaan tietty määrä kilometreja vai ns. vapaat kilometrit. Meidän kohdalla kyseessä on vapaat kilometrit joten lomaa voi viettää niiden suhteen rauhassa miettimättä sitä, milloin tietty raja tulee vastaan.

Olen niin kova suunnittelemaan asioita etukäteen että tokihan parasta ajoreittiäkin on jo tutkittu. Tarkemman suunnitelman teon jätän vähän lähemmäs lomaa, mutta muutamat nähtävyydet olen jo tulevan reitin varrelta bongannut, kuten Kemin lumilinnan joka olisi upeaa nähdä! Matkaa kertyy yhteen suuntaan reilu 850 km. Korona-aika tuo matkaan varmasti mukaan omat haasteensa.

Muut houkuttelevat lomavaihtoehdot

En itse niin piittaa ulkomaan matkoista, eikä meidän perheessä kukaan hingu päästä ulkomaille. Tässä ajassa se on varmaankin ihan hyvä niin. Tottakai maailmaa olisi hienoa nähdä, mutta sen ei tarvitse tapahtua juuri nyt.

Muutamat kotimaan matkailun vaihtoehdot olisi kiva kokea, joskus ainakin! Sellaiset erilaiset irtiotot, joita voisi olla vaikka ”roadtrip” autolla sinne minne nokka näyttää, tai tutustuminen johonkin upeaan luonnonpuistoon vähän kauempana Suomessa. Helvetinjärvi voisi olla aika kiva! Näissäkin hyvä vuokra-auto olisi oivallinen matkakumppani!

Kotimaan matkailu ja suomalaisten yritysten tukeminen on nyt tärkeää

Miksi suunnata kauas, kun voi nauttia Suomestakin lähellä! Meidän kotimaasta löytyy paljon yllättäviä, kauniita ja mystisiä paikkoja, joista tuskin monikaan tietää! Luonto on tietenkin keskiössä, mutta kyllä sitä kaikkea tekemistäkin Suomesta löytyy. Lapissa voi kokea sitä kunnon suomalaista taikaa mm. porojen, koirasafarien, laskettelun, lumikenkäilyn ja revontulien muodossa.

Miksipä et ottaisi lomiesi seuraavaksi haasteeksi tutustua paremmin itse Suomeen?

VINKKI: Tutustu myös upeaan mökkiin Pyhältä!

Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

2 ajatuksia aiheesta “Haaveena talvinen perheloma Suomessa 2021”