Skip to content

Digiäidin elämää etätyön, kodin ja perheen pyörteissä

Projektina kantoreppu taaperolle

Kaupallisessa yhteistyössä Pinkorblue.fi.

Lapsen kantaminen kantorepussa on niin kivan näköistä ja ajatuksena kiva, vai mitä! Meillä ei ole koskaan ennen kanneltu lapsia repussa tai kantoliinalla. Tai no vanhimman pojan ollessa vauva, kokeiltiin kerran molempia tutulta saadulla repulla ja kantoliinalla, mutta kertaan se jäi, kun poika ei viihtynyt.

Nyt sitten tämän pienimmän taaperon myötä sekä hänen liikkumiseen liittyvien haasteiden kautta alkoi tänä kesänä ajatus kypsyä siitä, voisikohan kantamista helpottaa jollakin. Kun innostuimme patikoimaan kesällä muutamissa luontokohteissa, asia kirkastui mielessä – jotain apua on saatava koska pikku tyyppi ei pääse muuten mukaan luontopoluille, joissa ei voi työntää rattaita.

Sopivan kantorepun valinta

Sopivaa kantoreppua tuli etsittyä paljon. Omista tarpeista ei ollut oikein kunnolla käsitystä, ja siitä, mikä on paras pienelle jolla on erilaisia motorisiakin haasteita. Oma ajatus oli, että repun tulee olla hyvin tukeva joka puolelta, mutta fysioterapeuttia konsultoituani ymmärsinkin että parempi onkin malli, jossa lapsi voi olla mahdollisimman aktiivinen itse, ja aktivoitua. Monista vaihtoehdoista sitten päätös syntyi Contours Journey 5in1 -mallista, jossa lasta voi kuljettaa 5 eri asennossa. Vaikka säätöjä on aika paljon, niin niistä voi sitten löytää mieleisensä ja vaihdella.

Ensimmäinen retki kantorepun kanssa oli rankka

…mutta ei itse repun takia! Me lähdettiin perheen voimin patikoimaan Pirunvuorelle Ellivuoreen, jossa maasto on hieman haastavaa huipulla ”kohteessa”. Ja päivä oli super lämmin! Siinä kyllä sykkeet nousi, ja tuli itse tehtyä kunnon treeni. Kannoin meidän taaperoa ensin menomatkan (noin kilometrin nousevaa reittiä) sivulla lantiolla. Se oli melkoisen väärä asento itselle patikointiin, mutta siitä selvittiin! Takaisin tullessa sitten poika oli edessäni kasvot minuun päin ja otti siinä sitten päikkärit.

Taaperon kanssa kantoreppuilu on hauskaa!

Meille kantorepun hankinta oli oikea ratkaisu retkille ja pieniin ulkoiluhetkiin. Kauppaankin tämä voisi olla kiva joskus! Sittemmin ollaan käytetty kantoreppua ihan myös omalla kotipihalla, ja yhdessä tutkittu ympäristöä ja puuhasteltu pihatöitä. Kasvot menosuunnassa on paras asento jossa lapsikin voi nähdä hyvin ympärilleen ja tehdä myös jotain käsillään. Toki pitkään ei meidänkään pienin jaksa kerralla olla repussa, koska se rajoittaa liikkumista niin paljon.

Countours Journey 5in1 -kantoreppu

Meidän kantoreppumallin saa tosiaankin säädettyä 5 eri asentoon, lapsen iästä riippuen: Vastasyntynyt, kasvot rintaa vasten, kasvot ulospäin, lantiolla ja selässä. Mukana on myös aurinkosuoja. Lantiovyö on pehmustettu ja leveä, se tukee todella hyvin niin etten ole itse ainakaan saanut rasituskipuja mihinkään päin kroppaa kantamisesta. Enkä tosiaankaan ole mikään teräslady, joten itseäkin on ihmetyttänyt, ettei kipuja ole! Repusta löytyy myös 3 vetoketjutaskua pienile tavaroille.

Pinkorblue.fi verkkokaupasta löytyy laaja valikoima erilaisia kantoreppuja, joista valita! Ihastuin itse useampaan, mutta näitä nyt ei kerralla tarvita kuin yksi:D.

www.pinkorblue.fi

Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *