Ilmeen uudistus paksuihin, pitkiin hiuksiin

Vuoden alun sekä lähestyvän syntymäpäivän kunniaksi päätin hemmotella itseäni kampaajakäynnillä. Kävin viimeksi ottamassa raidat hiuksiin noin 2 vuotta sitten. En siis ole todellakaan kovin säännöllinen kampaamon asiakas.

Olen värjännyt ja toisinaan leikannutkin itse hiuksiani teini-iästä lähtien. Hiusvärini olen pitänyt lähes aina supervaaleana, mutta poikkeuksiakin ollut ja välillä olen repäissyt hiusvärin myös punaiseksi tai mustaksi (sinisen tai violetin musta).

Ajattelin ennen tätä kampaamokäyntiä, että ehkäpä vaan blondaan juurikasvun itse ja säästän rahallisesti jonkun verran. Mitä enemmän tätä mietin, totesin sitten kuitenkin etten jaksa tehdä itse, se vaatii niin monta tuntia jumppaamista, eikä lopputuloksesta aina tiedä. Lisäksi olen kyllästynyt tasaisen blondiin hiusväriin, joten raidat tulivat kysymykseen ja niitä en yrittäisi itse tehdä enää muutaman epäonnisen kokeilun jälkeen.

Hieman epäilin kampaamoajan varauksen tekoa sekä valmiiksi säälin kampaajaa etukäteen, koska hiukseni ovat todella haasteelliset. Ne ovat nyt superpitkät, luonnon kiharat, karheat ja hyvin paksut. Niitä ei siis käsitellä koskaan nopeasti rutiinina, vaan aikaa menee monen monta tuntia.

Lähtötilanne; olkapäihin ulottuva oman värinen juurikasvu. Oma hiusväri on nykyään vaalean ruskeahko. Lapsena hiukseni olivat supervaaleat.

Minkä värinen pohjaväri hiuksiin?

Pähkäilin ihan loppumetreille eli kampaamotuoliin istumiseen saakka, minkä väriseksi nyt haluaisin hiukseni. Se oli varmaa, että vaaleaa pitää olla edelleen mukana mutta missä mittasuhteissa? Vaihtoehtoja, joita olin miettinyt, oli keskiruskea pohja, jossa olisi vaaleita paksumpia raitoja, tai vaalea pohja ja selvästi tummia raitoja. Mietin myös vaaleanpunaiseen taittuvia, vaaleita hiuksia.

Lopulta päädyin siihen, että kampaaja saa käyttää luovuuttaan; kunhan vanha juurikasvu saa kyytiä, tulee vaaleita ja tummempia raitojaja sävy pysyy mahdollisimman viileänä. Hieman mieleni teki repäistä jotakin näkyvämpää ja dramaattista muutosta, mutta ei sitten tällä kertaa käynyt niin. Jospa neljänkympin kriisi ajaisi lopulta ottamaan yhtä punaiset hiukset kuin vaikkapa Sannilla.

Raidat pitkien hiusten juurikasvuun -tulos

Lopputuloksena hiuksiin syntyi tummia raitoja vaaleiden suortuvien joukkoon. Hiusten latvat saivat jäidä edelleen vaaleiksi, kuten ne olivat ennen värjäystäkin.

Lopputulos on omasta mielestäni ok ja onnistunut, vaikka jotenkin salaa toivoinkin räväkämpää muutosta aiempaan. Minulla ei kuitenkaan ollut vahvaa selvää visiota siitä, mitä halusin joten lopputulos oli turvallinen muutos.

Kampaaja totesi itsekin, että tumman värin suhteen olisi voinut olla rohkeampikin, mutta ehkäpä ensi kerralla sitten! Taas kerran hiuksiini meni aikaa reilusti yli 3 tuntia, eikä aika riittänyt viimeistelyyn mutta näin se aina menee. Ensi kerralla pitää muistaa ilmoittaa jo aikaa varatessa, että nämä ovat ne hiukset joihin menee puolet päivästä aikaa. 😀

Hiukset teki Alma / KS HiusAteljee, Huittinen.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

.