Välähdyksiä 40-vuotissynttäreiltä

No nyt on sitten täytetty se kuuluisa 40 vuotta ja kohti viittä kymmentä mennään! No ei vaiskaan, onneksi vielä seuraaviin pyöreisiin vuosiin on aikaa lähes 10 vuotta kuitenkin. Syntymäpäiviä tuli juhlistettua viime viikonloppuna kotona muutamien vieraiden kera.

Tällä kertaa poiketen useista muista juhlista, en laittanutkaan ihmisille kutsua saapua samana päivänä tiettyyn kellonaikaan, koska se on yleensä johtanut tilanteeseen jossa monikaan ei pääse juuri kyseisenä ajankohtana tulemaan. Sen sijaan ilmoitin, että saa tulla käymään koko viikonlopun ajan! Poikkeuksen tein lähimpiin kavereihin, joiden perheet kutsuin meille lauantai-illaksi viettämään yhdessä aikaa.

Synttäreiden tarjoilut

Valitsin 40-vuotissynttäreille helpoimmian tien tarjoilujen suhteen ja tilasin päätarjoilut leipomosta. Tilaustuotteet olivat täytekakku ja kaksi kinkkuvoileipäkakkua. Toisen lisäkakun tein itse. Lisäksi pöytään löysi tiensä sipsejä, cokctailpiirakoita, pikkupizzoja, domino-keksejä, vaahtokarkkeja, suklaata monessa muodossa, rocky road-tyylisiä suklaapaloja, limsaa. Alkumaljoissa oli aikuisille kuohuviiniä.

Rocky Road TikTok-reseptillä: Suklaalevyt uuniin ja päälle kaikkea hyvää.

40-vuotissynttäreiden ohjelma

Ajattelin synttäreiden viettoillan alla, että jospa kerrankin tehtäisiin vähän jotain muutakin kuin vain istuskelua, juoruilua ja puhumista. Jospa meillä voisi olla kaveriperheiden kanssa jotakin oikeaa ohjelmaa! Mutta mitä se voisi olla – ohjelma johon lapsetkin voi osallistua?

Päädyimme vanhimman pojan kanssa pähkäiltyämme eri vaihtoehtoja lopulta elokuva-aiheiseen roolipeliin, jossa jokaiselle mukana olijalle arvotaan uusi persoonallisuus eli jokin tunnettu elokuvanäyttelijän nimi, sekä lisäksi elokuvan nimi jossa ko. näyttelijä on näytellyt. Jokainen sitten vastailee omaa henkilöllisyyttään ja elokuvaa koskeviin kysymyksiin ja saa myös näytellä tätä henkilöä illan aikana! Oikeasta arvauksesta sai aina pisteen. Eihän tämä mennyt sitten näyttelemiseksi vaan ennemmin kiihkeäksi kyselyksi, mutta hyvin se meni!

Toisena ohjelmana meillä oli ammuntakisaa Nerf-aseilla. Jokainen sai valita meidän poikien Nerf-aseista oman aseen vuorotellen ja ampua 5 kertaa eteiskäytävän päässä roikkuvaa ilmapalloa, johon oli piirretty maali. Pisteitä sai jälleen kerrytettyä osumilla.

Meillä oli muutamia muitakin pieniä kisoja listalla, mutta edellisten kanssa ilta jo vierähti sopivasti, joten muita kisoja ei sitten otettu mukaan. Parhaat pisteet keränneet aikuiset saivat kuoharipullot kotiin vietäviksi, ja lapset karkkia.

40-vuotis maljapuheeni

Tietysti kilistelläkin piti illan alkuun juhlamaljojen puitteissa! Olin etukäteen puntaroinut, puhunko mitään ja että puhunko tunteikkaasti elämästä vai hauskasti. Päädyin jälkimmäiseen, koska tunteellisempi puoli saa minut aina itkemään puhuessani.. tai ainakin sinne päin.

Niinpä keksin tavan luoda hauska puhe! Pyysin kavereitani lähettämään minulle ennen juhlapäivää erilaisia päästä keksittyjä adjektiiveja. Mukana sai olla hauskoja, iloisia, surullisia ja negatiivisiakin adjektiiveja. Pyysin myös miestäni ja lapsiani keksimään näitä, kertomatta mihin ne tulevat. Sitten kirjoitin puheen, jonka täytin sattumanvaraisesti näillä saamillani adjektiiveilla.

Poimi tästä hauska puhe pohjaksi omallesi ja muokkaa itsesi näköiseksi!

Maljapuheeni 40-vuoden kunniaksi!

Hyvät ITSEPÄISET ystävät, kiitos että olette tänään läsnä tässä minun ÄRSYTTÄVÄSSÄ päivässä.

Te olette aina olleet minulle KALMAN KALPEITA kavereita. Toivon että tunnette samalla tavalla minua kohtaan.

Mitä tämä VALOISA elämä on antanut tähän saakka?

40 KIRPEÄÄN vuoteen on mahtunut paljon.
Haasteellisen HAUSKAN lapsuuden ja HIKISEN nuoruuden kautta olen kulkenut kohti
ONNELLISTA aikuisuutta, tullen matkan varrella TULISEKSI äidiksi, LOISTAVAKSI vaimoksi, YLI-INNOKKAAKSI yrittäjäksi ja kuulemma LAPSELLISEKSI moniosaajaksi.

En tiedä, olenko aikuinen vieläkään, mutta ainakin elämää kokenut, jos jotain.

ANKEA veljeni totesi tässä taannoin minulle, että 40 on uusi 20. Hiukan hirvittää ajatus, sillä tunnen olevani jo aika kaukana nykyajan LIMAISISTA kaksikymppisistä.

Toisaalta 40 vaikuttaisi olevan uusi INNOSTUNUT 15: aknea ilmaantuu, karvojen kasvu kasvoihin alkaa, mielialat ailahtelee ja öisin huomaan monesti olevani valveilla aamu neljänkin aikaan. Lisäksi hiki haisee. Radiostakin soi jälleen HOMEINEN Backstreet Boys harva se päivä.

Suurimmat elämänoppini ovat nämä RIKKINÄISET sanat:

Rohkeutta ei voi olla ilman pelkoa.
Menestystä ei voi olla ilman menetyksiä.
Onnea todella tuntee, kun on on kohdannut epäonneakin (ja surua).
Onni syntyy merkityksen tunteesta. Onni on myös syvimmiltään oikeaa asennetta.
Viisaimpia ovat HILJAISET ihmiset.

Kiitos teille kaikille HURMAAVILLE ystäville, että ootte pysynyt mukana kaikki vuodet, vaikka välillä usein arjen hektisyys meitä pitääkin erossa.

Kiitos
HERTTAINEN (nimi), KURAINEN (nimi), KUPLIVA (nimi), RAIKAS (nimi) ja SAMMALEINEN (nimi)

ja rakas MEHUKAS mieheni,
sekä HULLUNKURISET lapseni.

Tässä itse tekemäni lisäkakku. Onnistuin ekaa kertaa kermavaahdon värjäämisessä!

Näihin tunnelmiin. Heidi, 40v. XD

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

.