Olenko enää kotiäiti, vaikka olen kotona oleva äiti?

Olen viimeaikoina alkanut pohtia nykyistä ”asemaani” tai miten sen nyt sanookin. Olen aina ajatellut olleeni kotiäiti, niin kauan kun meillä on ollut lapsiperhe olemassa. Mutta olenko enää kotiäiti?

Halusin alunperin jäädä hoitamaan lapsia kotiin, jotta voisimme olla yhdessä enemmän perheenä, ja samalla halusin yhdistää perheen, kodin ja työn – ja tein sen. Nyt kuitenkin tänä päivänä, kun vanhemmat lapset käyvät jo lukiota ja viidettä luokkaa ja nuorikin lapsi on päiväkodissa suurimman osan viikosta niin olenko minä enää kotiäiti, vaikka olenkin kotona oleva äiti?

Mikä määrittelee kotiäitiyden? Sekö, että äiti hoitaa lapsia kokopäiväisesti kotona? Vai se, että äiti on vielä äitiyslomalla tai muulla, kenties saa kotihoidontukea? Minä en kuulu enää mihinkään näistä, mutta edelleen olen kotona suurimmaksi osaksi lasten takia, mutta teen samalla töitä.

Yrittäjä-äiti ja osa-aikainen kotiäiti?

Jos kotiäidiksi lasketaan henkilö, joka joko hoitaa suurimman osan ajasta lapsia kotona tai on kotona jonkun yhteiskunnan tuen turvin, niin olenko minä sitten osa-aikainen kotiäiti? Nuorin poikamme, jonka omaishoitaja olen, on kotona kokonaan 3 päivää viikossa muuten iltapäivistä alkaen arkisin. Keskimmäinen lapsista tulee joinain arkipäivinä jo melko varhain kotiin koulusta, jolloin minä olen kotona odottamassa. Siis osapäiväinen kotiäitikö olen?

Muuten olen sitten taas yrittäjä ja teen töitä kotoa käsin joka arkipäivä, palvellen yrityksiä markkinoinnin asioissa. Silloin olen yrittäjä-äiti?

Roolin muutos on käsillä

Jokin muutos tässä on meneillään tällä hetkellä, enkä oikein tiedä miksi sanoa itseäni. Perinteinen kotiäiti ei ole oikea ilmaisu varmastikaan. Ehkäpä se on sitten vain kotitoimistolla työskentelevä yrittäjä tai freelancer ja omaishoitaja? Olen pitänyt kotiäidin ”titteliä” omanani lähes 16 vuotta, mutta siitä on varmaan jo luovuttava, kun lapset alkavat olla isompia. Tällaisia ajatuksia tänään. (:

Jos kaipaat yrityksesi markkinoinnin kumppaniksi avointa ystävää ja helppoa yhteistyötä, kysy rohkeasti! Toteutan yrityksille mm. kotisivuja ja somea sekä sisältöä niin tekstein kuin kuvin.

www.someilme.fi

Lue myös

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

.