Laadukkaat vitamiinit hyvinvoinnin tukena

Voitko sinä hyvin juuri nyt? Siinäpä sinulle kysymys kysyttäväksi, säännöllisesti uudelleen. Mieti siis oloasi tässä ja nyt ja tee havaintoja. Pohdi myös, mitä voisit tehdä – edes pieniä juttuja, jotka kohentaisivat hyvinvointiasi nyt tai hiljalleen tulevaisuudessa.

Olen huomannut toistamiseen oman elämäni aikana kiinnittäväni kovin yksi puolisesti asioita hyvinvointiini. Olen vaikka keskittynyt vain painon tuijottamiseen ja syömisiini kun muut asiat, kuten jaksamisen huomiointi ovat jääneet taka-alalle. Sitten olen ihmetellyt, kun en jaksakaan mitään, painoni hyppii ylös-alas ja oloni on huono.

Hyvinvoinnin eri osa-alueet toimivat kokonaisuutena!

Omasta hyvinvoinnista huolehtiminen kokonaisvaltaisesti on tärkeää, koska ihmiselämä ja sen arkinen arki koostuu niin monenlaisista osista. Hyvinvointia voi varmistaa ravinnon kautta tietenkin monipuolisesti syömällä, mutta tavallaan kaiken varmuudeksi itse käytän suht säännöllisesti lisäravinteita, kuten vitamiineja, varmistamaan ravinnon kautta tulevaa hyvinvointia.

Kärsin itse mm. jatkuvasta anemiasta, jonka hoitoon pyrin vaikuttamaan ravinnolla sekä rautavalmisteilla. Koen tärkeänä, että lisäravinteet ovat mahdollisimman puhtaita, eli vapaita lisä- ja säilöntäaineista. Miksi ihmeessä ajattelisin toisin, kun tavoitteena on syödä mahdollisimman terveellisesti muutenkin?

Mitä ovat Puhdas Plus -tuotteet?

Puhdas Plus on suomalainen hyvinvointi- ja terveystuotteiden merkki, joka valmistaa laadukkaita luonnollisia lisäravinteita sekä tuotteita ihon ja hiusten hoitoon. Tuotteiden nimen ”puhdas” merkitys tulee siitä, että ne valmistetaan luonnon raaka-aineista ilman keinotekoisia säilöntäaineita, väriaineita tai tuoksuja. Puhdas Plus tarjoaa laajan valikoiman erilaisia tuotteita, kuten vitamiini- ja hivenaineita, ihonhoitoöljyjä ja -hoitovoiteita. Selaa Puhdas Plus -tuotteita täältä.

5 syytä syödä vitamiineja osana ruokavaliota

  1. Arkielämä on kiireistä, aterioiden ajat sekä laatu vaihtelevat.
  2. Huonosti nukkuminen. Uneen vaikuttaa moni asia, mutta jos yöunet kärsivät usein, voi ravinnon monipuolisuuden varmistamisesta olla hyötyä.
  3. Vitamiinien selvät puutosoireet. Jos epäilet kärsiväsi jonkin vitamiinin puutteesta, ohjeiden mukaan käytettynä vitamiinilisää kannattaa harkita!
  4. Vitamiineilla on lukemattomia eri tehtäviä kehon hyvinvoinnin ylläpitämisessä.
  5. Monipuolinen ruokavalio ei aina riitä, myös vitamiinien imeytymisessä voi olla häiriöitä.

Tiesitkö, että vitamiineilla on muitakin tehtäviä kuin puhtaasti ravinnon monipuolistaminen? Jokaisella vitamiinilla on oma tehtävänsä kehossa, ja ne ovat tarpeen esimerkiksi ihon, hius- ja limakalvojen kunnon ylläpitämiseen sekä immuunijärjestelmän toiminnan tukemiseen. Lisäksi vitamiinit auttavat kehoa käsittelemään ravinteita ja energian tuottamiseen tarvittavia aineita sekä edistävät solujen uudistumista ja kasvua.

Käytännössä moni vitamiineista ja hivenaineista osallistuu elimistössä jonkin toisen – usein välttämättömän – aineen valmistamiseen. Aivomme voivat tarvita toimiakseen oikein jotakin ainetta, jota elimistö ensin valmistaa tietystä vitamiinista. Laadukkaat Puhdas plus -tuotteet tukevat monipuolista ruokavaliota vitamiinien ja hivenaineiden osalta.

Muista huolehtia vitamiinien saannista!

Hyvinvointi ei ole tietenkään vain vitamiinien ansiota, mutta niihin on tärkeää kiinnittää huomiota, kun arkielämän rytmi, ateriat ja jaksaminen vaihtelevat. Itselläni jokainen päivä on erilainen edellisten suhteen, vaikka kotoa käsin työskentelenkin lasten hoidon lomassa!

Voinko minä hyvin tänään? Kyllä ja ei. Jaksamisen suhteen päivä on ollut hyvä mutta ruokailujen suhteen ei. Unohdin syödä päivällä lähes kokonaan keskittyessäni täysillä töihin!

Lähteitä:
Terveyskirjasto.fi
Ruokatieto.fi
Terve.fi

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

.