Mitä tapahtuu vuonna 2023?

Sen kun tietäisi, viisas olisin. Tässä ja tänään, vuoden ensimmäisenä päivänä mielessäni vilisee monen monia ajatuksia siitä, mitä tänä vuonna voi tapahtua. Ajatuksiin liittyy niin mahdollisuuksia ja toivoa, kuin uhkia. Elämään kuuluu aina myös niitä varjopilviä ja niin meilläkin on muutamia pieniä sellaisia, perässä seuraavia varjoja, joita en nyt tässä lähde enempää avaamaan. Toivon vain että varjot haihtuvat, ja sen eteen teen töitä tosissani.

Alkuvuodesta tulee kiireinen ja vauhdikas mm. omien nelikymppisteni kanssa. Ensi kuussa lisäksi vanhin lapsistamme täyttää 17 vuotta. Hänelle pitäisi saada käytäntöön autokouluasiat pikku hiljaa. Ehkä me alamme miehen kanssa itse opettaa ajamista, saa nähdä. Helmikuussa odottaa myös yksi pieni perhereissu!

Työkuviot voivat monipuolistua tänän vuonna paljonkin, mutta kaikki on vielä yhtä mysteeriä. Tällä hetkellä päiväni täyttyvät töiden suhteen somesisältöjen kirjoitteluista, kotisivujen suunnittelusta ja kaikenlaisesta toimistotyöstä. Asiakkaina on samaan aikaan useita eri yrityksiä.

Mitä maailmalla tapahtuu vuonna 2023?

Jos jotain toivon maailmankaikkeudelta isossa mittakaavassa tälle vuodelle, se on rauha. Rauha Eurooppaan ja muuallekin minne vain olisi mahdollista saada aikaan muutosta parempaan päin. Toivon että maailman johtajat tekisivät oikeita päätöksiä, joiden hyvät seuraukset kantaisivat pitkälle.

En halua joutua millään tavalla enää pelkäämään itse sotaa tai sen seurauksia. En haluaisi joutua murehtimaan sitä, millainen tämä maailma on lapsillemme, kun he ovat hieman vanhempia. Jospa vuosi 2023 olisi monella tapaa positiivisempi kuin edeltäjänsä, ja maailma alkaisi rauhoittua.

Puheenaiheita ja teemoja Suomessa vuodelle 2023

  1. Suomeen tulee uusi eduskunta ja hallitus! Itse odotan tätä mielenkiinnolla.
  2. Hintojen nousu todennäköisesti hidastuu. (Sitra.fi)
  3. Uudet hyvinvointialueet alkavat toimia isommalla teholla.
  4. Ilmastonmuutos ja luonto pysyvät pinnalla politiikassa.
  5. Saamme vähän enemmän juhlapyhiä arkipäiville, kuin tänä vuonna! Katso juhlapyhät 2023.

Testaa, mitä tiedät vuodesta 2023!

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

.