Arkeni – kuin jatkuva tornado

Millainen on oikeanlainen arkielämän tasapaino? Tätä mietin, kun päivästä toiseen yritän saada to do-listoja lyhennettyä, antaa itselle omaa aikaa, nauttia vapaasta, huomioida lapset ja puolison. Joku jää aina vähemmälle huomiolle, useimmiten minä itse. Vaikka työskentelen nykyään kevytyrittäjänä ilman omaa y-tunnusta, ovat työpäiväni täynnä toimintaa – ja toisinaan tuntuu kuin olisin pyörremyrskyn silmässä.

En tarkoita, että koko elämäni olisi kuin myrsky, vaan pikemminkin päiväni saattavat muistuttaa pientä myrskyä silloin tällöin. Joka päivä kohtaan yllättäviä haasteita, jotka vaativat priorisointia ja ajanhallintataitoja sekä muutoksen sietokykyä, samalla kun väsymys jyllää taustalla. Erityisesti nuorimman lapseni erityishaasteet liittyvät huonosti nukuttuihin öihini, mikä tekee ajoittain arjestani kuin vuoristoradan. Vuoristorataa pyörremyrskyssä – kuulostaa hyvältä, varsinkin kun tykkää extremestä! 😀

Todo-listani eivät koskaan lyhene, järjestyvät vain uudelleen ja se jos jokin stressaa usein.

Elämä on yhtä tasapainoilua

Arkeni on jatkuvaa tasapainoilua pyörremyrskyjen keskellä, mutta onneksi onnistun tasapainoilemaan niin, että elämäni vaaka pysyy suhteellisen tasapainossa – ainakin suurimman osan ajasta. Toisinaan tuntuu, että olen vain selviytymässä päivästä toiseen, mutta ei elämän pitäisi olla pelkkää selviytymistä, vai pitäisikö? Selviytymistilasta kun pääsisi pois jotenkin.

Tasapainoilen työn ja vapaa-ajan, äitiyden ja erityisarjen, jaksamisen ja omien unelmien välillä. Onneksi kaiken tämän sekasorron keskellä koen itseni kuitenkin onnelliseksi, ja ehkä se on todellinen tasapaino, vaikka arki näyttäisi ajoittain siltä kuin tornado olisi vienyt koko kodin mennessään. Pyykit kasautuvat, tiskit odottavat vuoroaan eivätkä lopu koskaan, mutta hymyilen silti – ainakin pääni sisällä. Elämä on juuri sellaista kuin sen kuuluu olla – vauhdikasta ja ainutlaatuista.

Jokainen päivä opettaa jotakin uutta. Avain eteenpäin kevyemmin lienee siinä, miten hyödyntää kaikkea arjessa opittua. Eilisen virheitä ei kannata toistaa, mutta toistot auttavat oppimisessa.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

.