Mitä jos sinulla olisi vain puoli vuotta elinaikaa jäljellä?

Lähde pieneen ajatusleikkiin ja pohdi vastausta kysymykseen, ”Mitä jos sinulla olisi enää puoli vuotta elinaikaa?” Ei mitään synkkää lääkärin tuomiota, vaan ihan vaan ajatusleikkiä siitä, mitä tekisit, jos elämäsi rajallisuus olisi tässä ja nyt varmaa ja selvää.
Pysähdyin itse pohtimaan tätä taannoin Jutta Larmin jakaman somepäivityksen kautta, jossa hän rohkeasti johdatti tähän ajatusleikkiin.

Jos ajatellaan, että aikaa olisi rajatusti, millaisia rohkeita tekoja tekisit?

Vaihtaisitko työpaikkaa joka ahdistaa, sellaiseen, joka saa hymyn huulillesi?
Aloittaisitko sen hullun harrastuksen, josta olet aina salaa haaveillut, mutta järki on pitänyt kurissa?
Karsisitko turhia juttuja elämästäsi, kuten sen inhottavan kahvin, jota juot vain siksi, että olet juonut sitä aina?
Alkaisiko ruokavaliostasi löytyä sitä vihreääkin, sokerin ja rasvan sijaan?
Lentäisitkö jonnekin kauas unelmiesi lomalle?

Kuvitellaan hetki, kun katselet ympärillesi ja mietit, kuka oikeasti ansaitsee paikkansa elämässäsi. Ei mitään dramaattisia ihmissuhdedraamoja, vaan ihan käytännön kysymys: Kenen kanssa aika kuluu kuin siivillä? Ja entäpä se yksi ystävä, jonka viesteihin vastaaminen on aina jäänyt? Ehkä olisi aika laittaa viesti, jossa lukee: ”Olen vielä elossa, mitä sä puuhaat nykyään?”

Miksi odottaa mahdollista tulevaisuuden uhkaa muuttaakseen elämäänsä?

Miksi emme voisi tehdä niitä pieniä (tai suuria) muutoksia jo nyt, mistä aina vaan haaveilemme? Ehkä elämän ei tarvitse olla aina niin vakavaa – voimme nauraa, heittäytyä ja tehdä asioita, joita rakastamme. Lopulta emme voi koskaan tietää, miten rajallinen elämämme on. On melko varmaa, ettei huomista ole vielä olemassakaan. Eikä edes eilistä enää. On vain tämä hetki, joka on kaikki mitä meillä on.

Miksi emme siis eläisi tässä ja nyt, elämäämme täysillä ja vieden sitä hetki hetkeltä siihen suuntaan mikä tuntuu parhaimmalle?

Aloita matka kohti merkityksellisempää arkea NYT. Ole oman elämäsi supersankari!

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

.