Näin voit harrastaa pilatesta verkossa

Oma suhteeni pilatekseen ja sen kautta myös syvävenyttelyyn alkoi kehittyä joskus vanhimman lapsemme synnyttyä, noin 15+ vuotta sitten. Jossain vaiheessa heräsin tuttuun raskauskilojen laihdutusbuumiin, mutta tuolloin ruokailutottumuksissani ei ollut juurikaan siivoamisen tarvetta – jossain muussa sitten olikin, ainakin omasta mielestäni.

Halusin siis oppia tekemään ja harrastamaan jotakin lajia virallisesti, mutta tehden ainakin aluksi liikkeitä kotona itse. Tein paljon myös kartoitusta siitä, mitkä jumppaliikkeet ja lajit (muut kuin kuntosali) vaikuttaisivat kehon linjoihin tehokkaasti. Tutustuin ensin joogaan, mutta en kokenut sitä omakseni.

Noihin aikoihin kävin paljon kirjastossa ja jotenkin sattumalta kohtasin silloin ensimmäisen kirjan, joka kertoi Method Putkisto -kehonhallinta menetelmästä. Tämän lajin on kehittänyt pilateksen innoittamana suomalainen nainen, Marja Putkisto. Ensimmäiseen kirjaan tutustuttuani olin jo myyty! Lainasin sitten vielä toisenkin Marjan kirjoittaman kirjan, tein harjoituksia – ja joko niiden tai jonkun muun asian johdosta olin joidenkin viikkojen jälkeen pienemmän kokoinen kuin aiemmin. En sanoisi että laihempi – mutta paikat kiinteytyi ja kokoa pienemmät vaatteet alkoivat mahtua päälle.

Olin ikionnellinen aikani, kunnes harjoittelu jäi ja unohtui. Nyt sattumista kummallisin toi minut takaisin vuosien jälkeen Method Putkiston maailmaan ja pääsin työskentelemään yrityksen kanssa!

Mitä on Pilates?

Pilates on suosittu kehonhallintamenetelmä, joka perustuu Joseph Pilateksen kehittämään harjoitusohjelmaan. Pilateksen harjoituksilla pyritään vahvistamaan keskivartalon lihaksia ja kehittämään kehonhallintaa. Pilates-harjoittelua voi harrastaa joko studiolla tai kotona.

Method Putkistossa yhdistyy pilates ja syvävenyttely

Method Putkisto on Marja Putkiston kehittämä suomalainen syvävenytys- ja kehonhallintatekniikka, jonka on sanottu parantavan kehon kokonaisvaltaista tasapainoa ja lisäävän oman kehon tuntemusta. (Wikipedia)

Method Putkisto yrityksenä tarjoaa lajin ohjaajakoulutusta hyvinvointialan työstä haaveileville sekä jo alalla oleville. Tämän lisäksi tarjolla on verkkokursseja ja jatkuvaa online-harjoittelua pilateksen, syvävenyttelyn ja kasvoklinikan teemoissa.

Miten harrastaa pilatesta verkossa?

Pilatesta voi harrastaa verkossa esimerkiksi Method Putkiston online-tunneilla. Tarjolla on yksittäisiä täsmäkursseja joista saa apua tiettyihin haasteisiin kuten alaselkäkipuun, sekä jatkuvia onlinetunteja, joihin voi lähteä mukaan koska tahansa Online Studiossa tai Marja Klubissa. Jatkuvilla online-tunneilla saa harjoitusta kokonaisvaltaisesti: Pilateksen lisäksi tarjolla on tunteja esimerkiksi syvävenyttelyn ja kasvojen treenin parissa.

Jos haluaisit saada henkilökohtaista ohjausta, mutta välimatka on ongelma niin esimerkiksi Marja Putkistolta voi ostaa myös yksityistunteja, jotka pidetään Zoomin välityksellä.

Miten aloittaa pilates ja Method Putkiston harrastaminen?

Jos aloitat harjoittelun verkossa, on tärkeää aloittaa perusliikkeistä ja edetä hitaasti askel kerrallaan. Alussa tiettyjen termien, hengitystekniikoiden ja asentojen nimien sisäistäminen vie oman aikansa. Näihin perusteisiin pääsee hyvin sisään Online Studiossa, josta voi koska tahansa vaihtaa haastavampaan tasoon Marja Klubissa.

Method Putkisto -harjoittelussa vartalon lihasten oikea asento ja hengitystekniikka ovat avainasemassa, joten keskity näihin perusasioihin ennen kuin siirryt edistyneempiin liikkeisiin tai vaativimpiin kursseihin.

Pilates- ja syvävenyttely -harjoitukset on loistava tapa parantaa kehonhallintaa, liikkuvuutta ja keskivartalon lihasten voimaa. Verkkoharjoittelun avulla voit harjoitella mukavasti kotoa käsin ja valita juuri sinulle sopivan ohjelman ja aikatauluin.

Tutustu tästä!

Method Putkiston Online studio

Marja Klubi

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ajatus aiheesta “Näin voit harrastaa pilatesta verkossa”

.