Mitä kevät merkitsee minulle

Olen usein ajatellut kesän voittavan kaikki muut mutta täytyy kyllä sanoa että se sellainen uudenlainen virkeys, hyvä mieli ja palautumisen tunne mitä keväällä voin tuntea ovat ihan parasta. Kesälläkin on ihanaa kaikki valo, lämpö ja luonto mutta ainakin itse ahdistun jo usein kesällä hieman tulevasta syksystä ja mietin vain sitä että kohta se on täällä taas, tylsä arki ja syksyn harmaus, aikaiset aamut… Keväällä ei näitä tarvitse miettiä ja stressata etukäteen.

Paras kevään aika on täällä juuri nyt tässä ja tänään. Aurinko lämmittää (tai no siis tänään sataa ja on kylmä) ja pienet ruohikon ja kevään ensi kukkasten versot alkavat nostaa päätään esiin.

Kevät on ensinnäkin kaikista paras vuodenaika. Voitko väittää vastaan?

Tänä vuonna omassa keväässäni on kaikkea uutta juuri nyt työn alla ja edessä, mm. uuden opiskelua ja uutta harrastusta. Uskaltauduin taannoin kuntosalillekin ekaa kertaa elämässäni sitten lukioaikojen ja se oli jotain se. Nyt vaan pitäisi saada siitä luotua rutiini, mutta ehkä aiheesta sitten lisää myöhemmin. 🤓

Keväällä tuleva syksy ei stressaa vielä mitenkään

Tiedätkö, vähän kuten perjantaisin ei vielä maanantai paina mieltä pätkääkään.😅 Siispä kevät on rennoin vuodenaika, kun saa vain odottaa lämpimämpiä päiviä, kesää ja kesälomaa ja aurinkoa.

Keväällä valon ja sen merkityksen toden teolla huomaa

Kun päivät pitenee, yhtäkkiä jaksaa enemmän ja mieli kirkastuu. Valon määrällä on todellakin merkitystä hyvinvoinnille. Luonnon heräämistä ja puhkeamista kukkaan on virkistävää seurata ja tutkia kevään merkkejä. Harmittaa kun kotimme välittömässä läheisyydessä ei ole metsää, olisi niin ihanaa vain kävellä metsässä ja ihmetellä luonnon heräämistä, kuten lapsena ja nuorena maatilalla asuessa.

Keväällä on parasta myös se, kun saa suunnitella mitä kesällä kasvattaisi.🍅🥒🥕 On eri asia toteutuuko suunnitelmat ja onnistuuko sato, mutta näiden suunnittelu ja haaveilu on hyvää vaihtelua aivotyölle. Viime kesällä kasvihuone-projektini ei oikein onnistunut koska kylvin kaiken liian myöhään. Sain kuitenkin komeita tomaatin versoja ja pieniä vihreitä raakoja tomaatteja, jotka jäätyivät ennen kypsymistään syksyllä. Nyt aion olla ajoissa!

Kesän odotus on vaan parasta! Kumpa aina olisi ’melkein kesä’, ainakin mielessä.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

.