Jos ei jouluna ole lunta..

..voiko joulupukki tullakkaan? Oikeasti – hiukan suuri pettymys on tämä kurasää mihin maisemat muuttui hetkessä ihanasta talven ihmemaasta. Ja justiin ennen joulua! MIKSI?! En meinannut päästä tänä aamuna autolla pois meidän pihasta, kun renkaat vain sutivat tyhjää ja loskaiset tien urat meinasivat heittää minut ojaan tai vastaantulevien kaistalle vuorotellen.

Jotenkin tuntuu että kaikki on ihan pilalla. Taas musta joulu, vaikka niin kauan jo näytti toisenlaiselta. Sääennusteet antavat vähän toivoa siitä, että uusi ripaus lunta ja pakkasta voisi aatoksi tullakin, mutta enpä jaksa siihen enää luottaa. Tosi pettynyt on olo.

Ei kai kaikki voi olla huonosti vain sään takia?

No ei tietenkään, mutta valkea joulu ja pieni pakkasen tuike hangessa jostain kumman syystä on aina se, mitä jouluksi toivoisi itse kukin joka jouluaan Suomessa viettää. Pitäisihän tässä jo koko elämän mittaisella kokemuksella pystyä tämä pettymys ohittamaan, koska melkein aina se pettymys tulee. Mutta ei, kyllä vaan harmittaa taas.

Tiedätkö mitä tässäkin tilanteessa tarvitaan?

Se on arjen muutoksensietokykyä, jolle hieno nimitys on resilienssi. Se on sitä, että pystyy tarvittaessa mukautumaan ympärillä tapahtuviin muutoksiin, vaikka omat odotukset, päämäärät ja toiveet kokisi kolauksen ja tulisi pettymyksiä.

Työelämässä resilienssikyky tulee esiin työarjen vaihtuvissa tilanteissa, kun tehdään lennosta uusia päätöksiä, deadlinet paukkuvat, ja tulee odottamattomia muita muutoksia. Työn ulkopuolella resilienssin tason voi nähdä siinä, miten suhtautuu arjen muuoksiin, sellaisiin joita ei odottanut – olivatpa ne hyvä tai huonoja juttuja.

Löytyykö sinulta resilienssikykyä? Testaa tästä.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

.