Skip to content

Heidi Halonen | Digiäidin elämää etätyön, kodin ja perheen pyörteissä

Näin kasvatat Eukalyptus-puun itse – kivaa tekemistä perheen kanssa

Yhteistyössä Lil Plot.

Puun kasvattaminen on projekti ja tavoite, joka on pyörinyt mielessä useasti vuosien mittaan. Olen yrittänytkin muutamaan otteeseen kasvattaa sitruunapuuta kaupan hedelmähyllyn sitruunan siemenistä, ja onnistunutkin saamaan puun kasvamaan vajaa 20cm korkeaksi, mutta sitten taimi on kuollut. Aina käy samalla tavalla, lopulta taimi on yli- tai alikasteltu ja kuolee. Ehkäpä tällä kertaa projekti onnistuisi!

Sain meille puunkasvatuspaketin Lil Plotilta. Valikoimasta löytyy kuusi eri puulajia: Eukalyptuspuu, granaattiomena, sitruunapuu, oliivipuu, kahvipuu ja tammipuu. Valitsin meille Eukalyptuspuun sen ominaisuuksien takia. Eukalyptuspuu tuoksuu ja on erinomainen ilman puhdistaja (kuten muutkin kasvit). Eukalyptus kasvaa luonnossa jopa 60m korkeaksi, mutta sisäoloissa sen kasvua voi säätää ruukun koolla. Olen haaveillut isosta sisäkasvista, joten ehkäpä tästä saadaan sellainen.

Puunkasvatuspaketin sisältö

Puunkasvatuspaketin sisältö

Kaikkiin Lil Plot -puunkasvatuspaketteihin sisältyy multapussi, puun siemenet, pahvinen ruukku ja ohjeet. Siis kaikki mitä puun kasvattamiseen tarvitaan. Suuremman ruukun hankinta ja uusi multa tulevat toki aiheelliseksi myöhemmin, mutta alkuun ja pitkälle eteenpäin pääsee tällä valmiilla paketilla. Paketissa mukana tuleva kotimainen multa sisältää puuntaimen tarvitsemia tärkeimpiä ravinteita, lisäksi ei siis tarvita muuta kuin vettä! Siemenillä on kasvutakuu, joka tarkoittaa sitä että mikäli ne eivät ala kasvaa, Lil Plot lähettää uudet tilalle.

Puun kasvattaminen valmiista paketista aloitetaan yksinkertaisesti kylvämällä paketin siemenet multaan. Ensiksi multa siirretään muovipussista ruukkuun, johon sitten kylvetään siemenet. Lisäksi vettä ja se on siinä! Jokaisen paketin mukana tulee ohjeet siitä, miten usein puuta on suositeltavaa kastella.

Puunkasvatus on jatkuva projekti

Puun kasvattaminen siemenistä ei ole tietenkään yhtä nopea juttu kuin vaikkapa kesäkukkien kasvatus. Jotkin puut itävät parissa viikossa, toisilla voi mennä useampi kuukausi. Valitsin meille Eukalyptuspuun myös sen nopean kasvuvauhdin takia, koska pitkä odottaminen ei ole vahvuuksiani, missään asiassa. Jos tästä saadaan menestyvä kasvi meille, voisin harkita seuraksi vielä vaikkapa granaattiomenaa tai kahvipuuta. Tammi olisi siitä kiva valinta, että sen voi (ja pitää) siirtää ulos kasvamaan myöhemmin, mutta en tiedä, miten tammi sopisi meidän pihaan. Tätä täytyy miettiä.

Eukalyptuspuun pitäisi itää parissa viikossa.

Puunkasvatus tuo iloa ympärilleen

Mitä iloa on puun kasvattamisesta sisällä? No tietysti kaikkea! Sisäkasveista pitäville se on uusi haaste viherpeukalo-harrastukseen. Lil Plotin kätevät pakkaukset ovat huikea lahjaidea henkilölle, jolla on jo kaikkea. Puu on ennen kaikkea upea, elävä sisustuselementti kotiin, josta nauttivat varmasti kaikki.

Koodilla PIKKUHETKI saat 5€ alennuksen puunkasvatuspaketista Lil Plotin verkkokaupasta.


Lue myös:
– Piha kuntoon – millainen kukkamaa kesäksi?
– Näin onnistui avokadon kasvattaminen itse

Kiinnostaako etätyö ja kotoa käsin työskentely?
Tutustu Unelmaduunia-verkkokurssiin!

Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *