Skip to content

Heidi Halonen | Digiäidin elämää etätyön, kodin ja perheen pyörteissä

Positiivisuus on perseestä – vai onko?

Jostakin olen tämän sanonnan kuullut monesti, on tainnut tulla vastaan erilaisissa tuotteissakin kaupoissa (esim. mukit). Joka päivä huokuu jostakin tuutista sama ikävä asenne: uutisissa vain valitetaan, somessa valitetaan, kaupassa kuulee ihmisten valittavan. Suomalaiset on negatiivista kansaa yleensäkin. Me ei taideta osata luonnostaan iloita pienistä asioista kovinkaan hyvin. Tai jos iloitaankin, niin eihän sitä kehtaa näyttää, että hyvin menee!

Negatiivisuus on sieltä.. ja syvältä!

Sanon vaan, että negatiivisuus se on syvältä sieltä….! Negatiivisuus myrkyttää ympärillä olijat ja leviää helposti, kuin mikäkin tauti. Negatiivisuus, niin pieni kuin suurikin saa vaan aikaan lisää negatiivisuutta ympärillään.

Liika positiivisuuskaan ei ole hyvästä

Liika positiivisuus on vähän perseestä. Joka puolelta tulvii juuri nyt sitäkin sanomaa, verkkokurssin ym. muodossa todella runsaasti, että ajattele myönteisesti, positiivisuus kannattaa, käännä kaikki positiiviseksi niin saat mitä vaan! Mutta siinäkin liika on liikaa. Eihän kaikki voi mitenkään olla positiivista ja iloista. Jos on surua, se paranee vain suremalla. Jos ottaa pannuun, täytyy kyllä vaan antaa v…..aa. Niin se menee ohi! Eikös vaan!

Pohdiskelin omaa ’positiivisuuttani’, kun taas taannoin kuulin eräältä tutulta että ’kun sä oot niin tyyni, suututkohan ikinä kellekään’, ja hoksasin että ainakin omassa ’myönteisessä asenteessani’ kaikkeen, kyse on ennen kaikkea käytöksestä, eli siitä miten toimii, vaikka pään sisällä kiehuisi, tai jos jollain muulla kiehuu (ja hän antaa sen näkyä). Koitan esimerkiksi välttää omassa kommunikoinnissani päivittäin ilmaisuja ’miksi aina…ikinä…koskaan. Se on valittamista, joka ei palvele ketään. Ja kyllä suutun, ja lujaa, oikeasta aiheesta😆. Jotkut sanoo, ettei asioita saa padota sisään. En ainakaan itse koe tekeväni niin, en vain valita turhasta. Aika monet asiat on oikeasti turhia, joihin ei kannata ainakaan negatiivisella asenteella puuttua.

Myönteisellä asenteella käyttäytyminen on se avainjuttu!

Käyttäydytään myönteisesti, jooko? Mietitään ainakin 2s ennen kuin päästetään sammakoita suusta. Jos itsellä on huono päivä, niin antaa olla, mutta ei sitä kai tarvi tartuttaa kaikkiin ympärillä oleviin? Kannattaa kyllä sanoa silti ääneen, että nyt on huono päivä, niin saa varmasti apua ympäriltä – negatiivisen kierteen sijaan.

PS. Huomasithan positiivisen uuden jutun, nimittäin kesäkuussa alkavan Instagram-verkkokurssini? Tule mukaan!

Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *