Skip to content

Digiäidin elämää etätyön, kodin ja perheen pyörteissä

Ilmalämpöpumpun hankinta on helppoa

Kaupallinen yhteistyö Enerheat.fi.

Oletko harkinnut joskus ilmalämpöpumpun hankintaa kotiin tai muihin tiloihin? Asia kannattaa ottaa ehdottomasti mietintään, sillä ilmalämpöpumpusta on todella moneksi. Se ei ole ainoastaan viilennin tai lämmitin, vaan laadukkaalla ilmalämpöpumpulla on monia muitakin hyötyjä tarjottavana kotiin, mökille ja muihin kiinteistöihin.

Meillä ilmalämpöpumppua ei taidettu koskaan alkaa oma-aloitteisesti miettiä, vaan ajatus lähti pikkuhiljaa vuosien aikana kehittymään. Lähes jokainen kerta, kun olimme miehen kanssa jollekin tutulle päivitelleet isoja sähkölaskujamme tai kotona vallitsevaa kuumuutta kesäisin, saimme kuulla vastauksena, ”oletteko harkinneet ilmalämpöpumppua, meillä on sellainen”. Ihan aina. Tai sitten kuultiin että jollain tutun tutulla on ilmalämpöpumppu ja se auttaa vastaavissa tilanteissa. Näin omaan päähän muodostui sitten pikkuhiljaa tarve ilmalämpöpumpusta. Sehän on ihan ”must have”.

Mitä hyötyä ilmalämpöpumpusta on?

Oman kokemukseni pohjalta ainakin vanhassa omakotitalossa ilmalämpöpumppu on talvella ahkera kumppani talon lämmityksessä. Tänä talvena sisätilojen lämpö on ollut paljon entistä tasaisempaa, kiitos lämpöpumpun! Meillä on lisäksi vesikiertoinen sähkölämmitys, ja kun jostakin nurkasta tai lattian läpi vanhassa talossa lämpö karkaa, ilmalämpöpumppu on toiminut hyvänä lisäapuna.

Sähkönkulutukseen ilmalämpöpumpusta sanotaan olevan myös apua, kustannuksia laskevassa mielessä. Meillä sähkönkulutus on ollut koko alkuvuoden pienempää suhteessa aiempiin vuosiin (niihin kuukausiin, joissa sää on ollut samantapaista). Hyvältä näyttää senkin suhteen!

Lisäksi laadukkaan ilmalämpöpumpun sanotaan puhdistavan sisäilmasta allergisoivia hiukkasia, viruksia ja bakteereita. Tästä puolesta en osaa sanoa vielä paljon vastaan tai puolesta, mutta aika näyttää. Ainakin meidän perheen muut allergiaherkät ovat oirehtineet tänä vuonna vähemmän. Itsestäni en voi puhua, koska olen ihan tuore allergikko.

Rahoitusvaihtoehdot ilmalämpöpumpun hankintaan

Isot hankinnat mietityttävät aina, ja jos ei löydy säästettynä käteistä niin mitäs sitten? Kodit ja kiinteistöt kuitenkin tarvitsevat aina huoltoa, päivitystä ja hankintoja. Onneksi palveluntarjoajilta löytyy ratkaisuja näihinkin tilanteisiin, koska kaikkeen ei aina pysty varautumaan. Enerheat.fi kautta on mahdollista hakea rahoitusta usealta eri palveluntarjoajalta, alkaen jopa 0% korolla. Rahoitukset ovat yleensä nopeita hakea, ja päätöksen saa myyjän kautta jopa samalla kun kauppoja tehdään.

Ilmalämpöpumpun hankinta on helppoa, kun luottaa asiantuntijaan

Kuten kaikkien isompien hankintoiden tai kodinlaitteiden, niin ilmalämpöpumpunkin kanssa tuskailtiin meillä kauan. Mistä sitä voisi kysyä? Pitäisikö kysellä ensin tutuilta, että mistä he hankkivat laitteen? Jos jostakin uskaltautuu kysymään, onko sitten jo sitoutunut ostamaan? Ja näin ajatus hankinnasta lykkääntyi aina eteenpäin. Eihän asia nyt näin hankala tietystikään ole, mutta jokin tietämättömyyden pelko näissä asioissa varmaan useimmiten estää etenemästä.

Kuluttajan näkökulmasta ilmalämpöpumpun hankinta on kuitenkin helppoa. Enerheatin palvelussa asiakkaan ei tarvitse tehdä muuta kuin tilata ja tietysti maksaa, joka sekin onnistuu helposti rahoituksella. Ilmalämpöpumpun asennuksessa ei tarvita asiakkaan apua, toki laitteen paikasta kotona tai kiinteistössä sovitaan yhdessä.

Riippuen tarpeesta ilmalämpöpumppuja on monenlaisia, joten sanoisin, että siihen myyjän sanaan voi kyllä luottaa siitä, minkälainen malli oikeasti kannattaa hankkia. Mallin valinta on kiinni siitä, mitä hyötyjä ilmalämpöpumpulla halutaan saavuttaa. Halvimmalla valinnalla tuskin saa kaikkia etuja, kuten samassa paketissa lämmitystä, viilennystä ja sisäilman puhdistusta, jotka oikeasti toimivat.

Sellaisen olen oppinut tässä meidän hankinnan aikana, että kaikkein halvimmat ilmalämpöpumput eivät välttämättä tee muuta kuin viilennä, eikä niitä ole aina suunniteltu Suomen oloihin. Silläkin on siis merkitystä, millaisiin olosuhteisiin kukin ilmalämpöpumppumalli on tarkoitettu toimivaksi. Ei kannata vain tuijottaa laitteen hintaa, vaan tutkia myös niitä ominaisuuksia ja miten ne toimivat tässä Suomen säässä, joka on mitä on!

Ilmalämpöpumput Sastamalassa, Pirkanmaalla ja Satakunnassa

Enerheat toimittaa, asentaa ja huoltaa ilmalämpöpumput Sastamalassa ja lähikunnissa Pirkanmaan ja Satakunnan alueella. Nopeaa ja helppoa palvelua, jos minulta kysytään!:)


Voita Toshiba-ilmalämpöpumppu asennettuna


Lue myös:

Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *