Skip to content

Kun tinnitus sekoitti arjen

Kävin jota kuinkin kolme viikkoa sitten laskettelemassa pitkästä aikaa ja jostakin syystä sen jälkeen on vasemmassa korvassa käynyt humina yötä päivää. Tietystihän aina jotain ikävää seuraa kun on vähän mukavaa! Alkuun olin välittämättä huminasta; ajattelin että korviin jäi soimaan ”päälle” joku tuulen suhina, mutta kun vaiva ei mennyt ohi, siihen alkoi kiinnittää vähitellen huomiota.

Tinnitus vai kuulon alenema?

Viikon päästä vaivan alkamisesta alkoi molemmissa korvissa tuntua paineen tunnetta joka tulee ja menee ohi itsellään. Huomasin että vasemmalla korvalla kuulee huonommin kun tukkii korvat vuorotellen ja testailee kuuloa. Kohina loppuu puhuessa ja silloin kun läheltä kuuluu puhetta/ääniä. Ärsyttävää! Koskaan ennen en ole kärsinyt mistään korvaongelmista, en ole potenut edes korvatulehdusta ikinä.

Google toimi tietenkin tohtorina ensi hätään, ja maalaisjärkikin sanoi että korvassa on varmastikin korvavahan muodostama tukos. Hain sitten apteekista korvavahaa liottavan suihkeen jota aloin laittaamaan korvaan päivittäin mutta ilman tulosta.

Jatkuva tinnitus, johon ei löydy selitystä

Nyt kolmen viikon tuntumilla mukaan on tullut huimaus joka tulee mukaan silloin, kun korvan kohina on poissa. Tätä on tapahtunut nyt kolmena eri päivänä: Korvan kohina loppuu ja huimaus alkaa. Kävellessä tuntuu kuin maa keinuisi ja päässä olo on oudon ”kevyt”. Sitten mukaan ilmaantui myös ystävämme flunssa.

Tokihan lääkärissäkin tuli käytyä jo asian tiimoilta mutta hän kehotti odottamaan jatkuuko vaiva vielä flunssan mentyä ohi D: D: Korvissa ei ollut minkäänlaista tukosta! Jatkuva humina, joka muistuttaa ilmastointilaitetta (pään sisällä) vie totaalisesti hermot, ja vielä pitäisi jaksaa jatkaa tämän sietämistä! Muutakaan ei kai voi. Onneksi korvatulppa korvassa auttaa huminaan, mutta tuntuu hassulta yrittää puolikuurona selviytyä arjesta.

Tinnitus on hyvin yleinen vaiva, mutta itseäni se häiritsee nyt ensimmäistä kertaa elämässä. Lääkäri mainitsi ohimennen myös Menieren taudin ja erilaiset sisäkorvan sairaudet, joihin voi liittyä tinnitusta, paineen tunnetta ja huimausta. Jatketaan siis arvuuttelua vielä, mistä kyse.


Lue myös blogit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

4 ajatuksia aiheesta “Kun tinnitus sekoitti arjen”