Skip to content

Vetovoimanlaki – voiko tahdonvoimalla saada kaiken haluamansa?

En lue kirjoja tiedeopuksia lukuun ottamatta. Harvojen kirjojeni seasta löytyy kuitenkin tämä mielenkiintoinen ja ajatuksia herättävä teos, Voima – jonka kirjoittaja Rhonda Byrne vakuuttaa että jokaisen ihmisen sisällä olevan voiman valjastamisella saa elämästä irti kaiken mistä unelmoi.

Vetovoimanlaki vetää puoleensa sitä, mitä ajattelet

Kyse on tarkemmin siitä, että kirjan mukaan ajattelutavoista ja suhtautumisesta elämään tulisi karsia kaikki negatiivinen. Kun negatiivisuus poistuu ja suhtautuu kaikkeen positiivisen kautta, niin positiivista tulee lisää elämään.

Kun annat positiivisuutta, vastaanotat positiivisuutta; kun annat negatiivisuutta, vastaanotat negatiivisuutta.

Kaikki ihmiset, tilanteet ja tapahtumat, joihin elämäsi varrella törmäät, hakeutuvat puoleesi sen mukaan, millaisia ajatuksia ja tuntemuksia olet tuottanut.

Saat mitä annat.

Kirjasta saa osin huvittaviakin vinkkejä siitä, miten negatiivisuus tulisi kääntää positiiviseksi, ”rakkauden voimaksi”. Esimerkiksi, kaikkihan vihaavat laskuja. Laskut tulisikin kuvitella itselle osoitetuiksi shekeiksi tai kuvitella olevansa rikas ja jakavansa rahoja muille. Näin rahaa kohtaan osoitettu negatiivinen energia muuttuu positiiviseksi vetovoimaksi, joka tuo lisää rahaa. Haastavaa, mutta yritetään.. Pointti on, että suhtautuu positiivisesti keinolla millä hyvänsä.

Positiivisen ajattelun voima omaan terveyteen ja hyvinvointiin liittyen toimii osin todistetustikin, kun mietitään vaikkapa lumelääkkeiden tehoa, jossa mieli huijataan uskomaan lääkkeen tehoon. Miksipä se ei siis toimisi muuhunkin elämässä.

En ole vielä saanut kertaakaan luettua kirjaa kokonaan alusta loppuun mutta päätin nyt tehdä sen ja testata, toimiiko tämä ’voima’. Negatiivisuuden karsiminen ajattelusta ja asenteista on haastavaa. Kun asiaan kiinnittää huomiota, niin sitä huomaa olevansa negatiivinen hyvin monia pieniä asioita kohtaan ja ilmaisevansa asioita negatiiviseen sävyyn.

Mikään ei estä olemasta positiivinen joka hetki, joten kokeillaan. Tänäänkin takanani on huonosti nukuttu yö koska pienin lapsi on sairaana ja itsellä taitaa olla flunssa tulossa myös. Töitä on tehtävänä, koti sekaisin. Niitä laskujakin olisi hoidettavana. Negatiivisuus paisuu mielessä. Käännetään tilanne sitten niin päin että olipa haasteellinen yö, jona sain hoitaa lastani, joka nukkui paremmin koska sai lääkettä ja hoivaa. Tänään paistaa aurinko ja on mukavasti pakkasta. Toivoa on siis oikeasta talvesta!

Ollaan positiivisia. Katsotaan, tuleeko lottovoitto. 

May the Force be with You

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.