Uuden keittiön ruokailuryhmän hankinta käytettynä

Jee wu-huu! Meillä on viimeinkin uusi ruokapöytä keittiössä. Miten kauan tästä vain haaveilinkaan! Kuten olen aiemmin todennut useaankin otteeseen, olen laiska sisustaja, eikä kodin ilmeen viilaaminen ole itselleni tärkeää. Joskus harvoin iskee pieniä inspiraation puuskia, mutta ne menee yleensä nopeasti ohi. Olen pihi (nykyään), ja siihen moni hankinta sitten jääkin. Kun kaikki maksaa omasta mielestäni liikaa.

Olen haaveillut uudesta keittiön pöydästä jo varmaankin monta vuotta. Meillä on siis ollut sellainen 4 hengen kevyt pöytäryhmä, joka hankittiin vanhimman lapsen ollessa alle vuoden ikäinen.. eli tuolle pöytäryhmälle tuli ikää jo 15 vuotta ennen kuin luovuimme siitä. Ja kyllä se kestikin, vaikka oli edullisimmasta ja kevyemmästä päästä aikoinaan siinä valikoimassa, josta katsoimme. Opiskelijan ja työttömän budjetilla siihen aikaan.

Uusi vai käytetty ruokailuryhmä?

Meillä oli tavoitteena saada hankittua vähintään 6 hengen ruokailuryhmä, jossa pöytä on tarpeeksi pitkä ja leveä. Vanhaan pöytään ei voinut asetella edes tabletteja kivasti, koska pöytä oli niille liian kapea. Ja meidän perheessä on nyt 5 jäsentä joten vähintään se 6 hengen pöytä piti olla jotta edes koko perhe mahtuu yhtäaikaa sen ääreen.

Ikäväkseni huomasin jo kauan aikaa sitten, että tässä ajassa ruokailuryhmienkin hinnat ovat aika korkealla, verrattuna siihen mitä oli joskus. Toki aina ne parhaat merkit ja materiaalit ovat maksaneet enemmän. Meillä ei ollut kovastikaan mitään vaatimuksia siitä, että keittiön ruokailuryhmän pitäisi olla tiettyä merkkiä tai materiaalia. Toivoin itse täysin valkoista ruokailuryhmää, jonka tuoleissa ei olisi mitään kangasta, sillä kangaspinnat ovat ennenkin menneet meillä pilalle lasten kaataessa mehujaan ja herkkujaan niille. Miehelle taas oli mieleen tietenkin mustat ruokailuryhmät ja ehkä muutamat vähän erikoisemmat mallit kuin mitä itse olin ajatellut.

Odotus palkittiin lopulta ja päädyimme käytetyn ruokailuryhmän hankintaan

Se päätös ja oikea pöytä tuoleineen tulla tupsahti yhtenä päivänä tuosta noin vaan nenän eteen. Olin selaillut tori.fi -palvelusta myytäviä ruokailuryhmiä jo kuukausia silloin tällöin ja päätinpä taas yhtenä päivänä vilkaista josko jotakin uutta löytyisi. En uskonut löytäväni mitään. Mies olisi ollut valmis lähtemään ostamaan täysin uuttakin ruokailuryhmää.

Ja kas kummaa, ekoina hakutuloksissa loisti kaksi lähes samanlaista ruokailuryhmää, joissa oli suuret valkoiset pöydät ja myyjän kertoman mukaan erinomaisessa kunnossa olevat harmaat tekstiilipäällysteiset tuolit. Päädyimme tummempien tuolien vaihtoehtoon ja siitä se sitten lähti!

”Pikkukorjausta vaille hyvä”

No ei meidän valinta ihan täydellinen ollut. Ainahan käytetyistä tavaroista voi löytyä yllätyksiä ja tavallaan tästäkin, vaikka ”pikku vika” nähtiinkin ostohetkellä myös. Yhden tuolin jalka oli katkennut joskus ja myyjä oli sen korjannut omalla tavallaan. Tämä tieto katkennesta tuolin jalasta ei sinällään haitannut. Onneksi miehessä on vahvaa puusepän vikaa, niin hän korjaa melkein mitä tahansa. Tuo korjaustapa mikä tuoliin oli tehty, oli kuitenkin aika kamala. Katkenneen jalan osat oli ruuvattu toisiinsa metallilevypalasella. Ei todellakaan kaunein näky!

Tutkittuaan tuolin jalkaa kotona, mieheni sitten päätyi avaamaan tuolin verhoilua ja irroittamaan koko jalan, tarkoituksenaan käyttää sitä mallina uuteen jalkaan. Tällä hetkellä uusi jalka on valmiiksi mitoitettu ja muotoiltu, mutta maalaamatta. Kuudetta tuolia vailla siis vielä elellään, mutta hyvin onnellisena meille uudesta ruokailuryhmästä! Miten ihanaa nyt onkin istua keittiössä syöden, rupatellen ja välillä töitäkin tehden. Ihan luksusta! Ja korkeat selkänojat tuoleissa ovat aivan ihanat!

Kun ajatuksissa on jonkun kalliimman hankinnan tekeminen kotiin, oma suositukseni on harkita myös käytettynä ostoa. Kun vaan jaksaa odottaa onneaan, niin helmiä löytyy varmasti! Meille ostettiin vuosi sitten myös ”uusi” sohva käytettynä, ja se on ollut aivan mahtava. Tuttavat ovat luulleet sitä täysin uudeksi, joten ei haittaa millään tavalla useiden satasien tai jopa tuhannen euron säästö sohvaa hankkiessa!

Vertaile hintoja ja löydä parhaat keittiön kodinkoneet edullisimmin.

Lue lisää aiheesta koti & sisustaminen:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

.