Skip to content

Digiäidin elämää etätyön, kodin ja perheen pyörteissä

Unelmana perheloma lapissa

Yhteistyössä Pyhäkirnu.
En tiedä onko tätä termiä käytetty aiemmin mutta keksin sen juuri itselleni sopivaksi; sääpakolaisuus. Joka vuosi meno vaan pahenee mustia talvia läpi rämpiessä. Mieli on sumuinen ja pään sisä- että ulkopuolella on pelkkää kaamosta. Lähetänpä siis maailmankaikkeudelle toiveen päästä ensi talvena sääpakolaiseksi sinne, missä voi nähdä oikean talven – Lappiin.

Mieli kaipaa Lapintaikaa

Olen itseasiassa haaveillut Lapin lomasta jo muutaman vuoden. Lapsuudessa oltiin monena talvena ja joku kesäkin Lapissa. Ehkä se on lapsen mielen koristamaa muistoa mutta itselleni on jäänyt Lapista tosi ”maaginen” mielikuva mieleen. Ihanat maisemat, lumen paljous, tunturit, ja raikas, kirpeä ilma. Kylmää ei tuntenut vaikka pakkasta saattoi olla useinkin 20-30 astetta.

Harvoin mitään saa aikaan pelkällä haaveilulla, joten otin unelman työn alle. Pyöriteltyäni ajatusta enemmän ja käytyäni läpi Lapin eri kohteita, valikoitui finaaliin vaihtoehdot Ruka, Levi ja Pyhä. Ruka ja Levi ovat unelmakohteita laskettelijoille, kuten meille, mutta koska joukossamme on vielä yksi hyvin pieni perheenjäsen, niin lopulliseksi kohteeksi valikoitui Pyhä, jossa vaikuttaisi olevan sopivasti kaikkea – hyvät laskettelurinteet mutta myös paljon muuta koettavaa ja nähtävää.

Lappi on hyvä matkakohde lumen ystäville. Lumitilanne on maalis- ja huhtikuussakin vielä erinomainen. Kuva: Pyhäkirnu.

Lapin mökin valinta

Sitten se loma-asuminen.. varmaankin näitä pitää jo jopa vuotta aiemmin suunnitella koska eri majoitussivuilla näkyi olevan varattuina vuoden päässäkin olevia aikoja. On mökkiä, asuntoja, rivitaloja, paritaloja.. Meidän juttu on kyllä varmasti oma mökki, jossa ei ole seinän takana heti naapureita, eikä välttämättä heti pihallakaan vastassa:)

Sopiva mökki löytyikin sitten ihan läheltä Pyhä-tunturia. Mökissä vaikuttaisi yhdistyvän kaikki tarpeellinen; sijainti, koko, varustus. Loma on siis jo aika hyvin paketissa. Sitten pitääkin miettiä vielä, millä perille päästäisiin, mutta sitä kerkeää vielä suunnitella. Matkaa on yli 800 kilometriä joten kolmen lapsen kanssa tarvitaan mieluusti mahdollisimman mukavaa kyytiä. Juna ei ole vaihtoehto kustannusten takia eikä siksikään, että sillä ei pääse perille saakka.

Lapissa törmää näihinkin sympaattisiin pettereihin.

Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

2 ajatuksia aiheesta “Unelmana perheloma lapissa”