Skip to content

Juokaa sitruunavettä

Joka aamuinen juttuni on kahvin ja aamupalan lomassa selailla päivän ensimmäiset lööpit puhelimesta. Joskus myös olen viitsinyt valmistaa sitruunavettä aamun ja päivän tehostajaksi, kun veden juominen pelkästään tuntuu vaikealta. Tänä aamuna sitten silmiin osui ekana uutisten uutinen, jota piti oikein tutkia – niin ihmeellinen se oli: Martina Aitolehti postasi sitruunavedestä ja sai vihaajat kimppuun! Martina myös suositteli lisäämään veteen suolaa ja nyt hänet halutaan lynkata. Siis m-i-t-ä i-h-m-e-t-t-ä?!!

Sitruuna tuhoaa hammaskiillettä ja suola lisää verisuonitautien riskiä.

Näin olivat Iltalehden kertoman mukaan ajatelleet useat nettilukijat. Hohhoijaa. Mikäpä ei syövyttäisi hampaita – oikeastaan kaikki mitä suuhun laitetaan, saa siellä happohyökkäyksen aikaan?! Valittajien kannattaisi karsia omasta ruoastaan ensin itse mehut, limsat, energiajuomat, sokerittomat mehut, omena ym. hampaiden kiillettä kuluttavat ruoat ja sitten vasta miettiä onko tarve saarnata jos juo sitruunavettä!

Ja mitä suolaan tulee, kuten Martina toteaa jutussa niin puhdasta ruokaa syövä henkilö saattaa tarvita lisäsuolaa ruokavalioonsa. Puhdas ruoka ei sisällä valmisruokia ja eineksiä, jotka on pumpattu valmiiksi täyteen suolaa. Suola on elimistön toiminnan kannalta elintärkeä aine, jota ilman kehon toiminta romahtaa – kuten esimerkiksi tässä jutussa todetaan. Liian vähäinen suolan saanti voi jopa olla pahempi juttu kuin liian suuri saanti.

Tietenkään kenenkään suositus juoda esimerkiksi tätä ihmeellistä sitruunavettä ei tarkoita että sitä juomalla pysyisi vaikkapa terveenä tai laihtuisi. Se on vain suositus joka perustuu suosittelijan omaan kokemukseen. Miksi ihmisiltä puuttu tässä nykyajan some-maailmassa maalaisjärki? Pienen pieniin asioihin puututaan aivan älyttömin seurauksin.

Olen parin vuoden aikana törmännyt varmastikin yli kymmeneen uutiseen sitruunaveden (tai muiden itsepuristettujen sitrusjuomien) eduista. Olen kokeillut sitruunavettä ja se ei ole ihan huuhaata. Jos ei muuta, niin se nesteyttää kehon paremmin kuin pelkkä vesi. Enkä lähde sitä nyt perustelemaan sen enempää. Monet hyvinvointivaikuttajat ja -valmentajat ovat tätä suositelleet, mutta useimpien kimppuun ei ole tällä tavoin käyty. Mikä Martinan suosituksessa on erilaista?!


Lue myös blogit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.