Skip to content

Digiäidin elämää etätyön, kodin ja perheen pyörteissä

Kotia kuntoon – ilmalämpöpumpun hankinta

Kaupallisessa yhteistyössä Enerheat.fi

Meille saapui ilmalämpöpumppu! Miten jännittävää niin tavallinen asia voi ollakaan! Vanhaan taloon kaikki uusi ja moderni on upea ja jännittävä juttu, eikös?

Vähän taustaa meidän tarpeesta, eli asumme -62 rakennetussa, puisessa omakotitalossa jota on peruskorjattu paikoin, mutta mitään ”energiaremonttia” ei ole koskaan tehty eli alkuperäistä eristettä on lattiasta kattoon. Lämmityksen meillä hoitaa i k i vanha sähkökattila, joka lämmittää veden eli siis, vesikiertoinen, sähköllä lämpiävä talo vai miten se oikein ilmaistaan… En kehtaisi edes kertoa miten vanha tämä sähkökattila on, mutta siis, 30 vuotta vanha jo varmastikin ja sen kanssa on jouduttu arvailemaan että kauankohan tuo vielä jaksaa toimia!

Miksi me halusimme ilmalämpöpumpun

Ihan koko lämmitysjärjestelmän vaihto on edessä tässä meidän tilanteessa, tiedetään – mutta koska kyseessä on melko suuri investointi, niin hankintapäätöstä ja -hetkeä on pitänyt suunnitella ja siirrellä. Jotenkin sitä vaan ajattelee, että kun vanhakin vielä toimii, niin ei kai tässä hätää.. Kaikkeen pitää kuitenkin aina varautua jotenkin, se on pitänyt huomata ihan viime aikoina.

Ilmalämpöpumpun mukana tuli kätevä kaukosäädin, jolla voi tarpeen vaatiessa säätää asetuksia.

Vanhan talon sähkönkulutus on suuri ja kesällä on liian kuuma!

Sähkölaskut ovat meillä mielettömän suuria (omasta mielestäni) tällä nykyisellä menolla, kun mitään vaihtoehtoista lämmön lähdettä ei ole talveen, kuten vaikkapa puutakkaa. Toisaalta ollaan kuultu, että verrattuna öljylämmityksen hintaan, ovat meidän sähkökustannukset ihan perusluokkaa. Mene ja tiedä siis näistä! 

Kuumat kesät ovat meillä ihan sietämättömiä, helteillä ollaan jopa siellä +30 asteessa. Lämpö ja kosteus jäävät sisälle, eivätkä poistu millään. Niinpä kesällä on muutama tuttu todennutkin, että ilmalämpöpumppu auttaisi. Lisäksi useasta lähteestä olen lukenut, että ilmalämpöpumpun pitäisi keventää myös lämmityksen kustannuksia. Miksi siis ei?

Kaiken kukkuraksi tässä viime joulun alla sattui ja tapahtui, ja se herätti sitten siihen, että nyt pitää alkaa toimia asian edistämiseksi. Yksi kaunis päivä nimittäin tuo ikivanha sähkökattila päätti lopettaa toimintansa, ja talo alkoi kylmetä kun jouluun oli enää pari päivää aikaa! Onni onnettomuudessa, eikä rikki ollut kuin yksi osa jonka sai vaihdettua putkimiehen avulla. Hätääntyä kuitenkin ehdittiin.

Miksi ilmalämpöpumpun hankinta kannattaa?

Ilmalämpöpumpun sanotaan lämmittävän talvella, viilentävän kesällä ja puhdistavan sisäilmaa. Siinäpä se lyhyesti varmaankin! Lisäksi on se kustannussäästöpuoli sähkölaskussa, josta me ollaan erityisen kiinnostuneita. Ilmalämpöpumppujen sanotaan tuovan säästöä sähkö- ja öljylämmitteiseen kotiin jopa 350-900 euroa vuodessa.

Toshiba Premium -tehokas laadukas ja tehokas valinta

Meille löysi tiensä lopulta Toshiba Premium -ilmalämpöpumppumalli, jonka seurasta ollaan saatu nauttia nyt reilun kuukauden päivät. Vielä en osaa sanoa varmuudella mitään sähkönkulutukseen liittyvistä eduista, mutta muuten voin kyllä kehua laitetta. Ennakkoluuloistamme (ja kuulemasta) poiketen laite on hyvin hiljainen, eikä sen sijainti keskellä olohuoneen seinää edes haittaa, vaikka nukumme viereisessä huoneessa ovi auki yöt. Ollaan saatu nauttia tasaisesta lämmöstä, jota laite säätelee automaattisesti. Patterit ovat muuttuneet kylmiksi joten ennakoisin vähän sähkönkulutuksen laskua, mutta saa nähdä – kerron siitä myöhemmin!

Enerheat.fi palvelee ympäristöystävällisiin lämmitysratkaisuihin liittyen Sastamalassa ja Pirkanmaalla.

Voita ilmalämpöpumppu asennettuna!

Pidennä lämpöpumpun takuuaikaa vuosihuollon kuukausisopimuksella.

Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •