Skip to content

Digiäidin elämää etätyön, kodin ja perheen pyörteissä

Testissä ihanat vuohenmaito-ihonhoitotuotteet

Yhteistyössä Vuohelma.fi

Vuohenmaito saippuan ja ihonhoitotuotteiden pohjana

En ollutkaan kuullut ennen Vuohelmaan tutustumista, että vuohenmaidosta voidaan valmistaa kosmetiikkaa. Tämä voi olla monillekin tuttu juttu, mutta itselleni ei koska olen ollut aina vain sellainen ’tavallinen’ kosmetiikan kuluttaja, joka ei juuri kiinnitä huomiota tuotteiden ainesosiin tai alkuperiin. Nyt kuitenkin kiinnostuin, koska tuotteiden alkuperä on näin erilainen, ja läheltä!

Vuohelman tuotteiden ulkonäkö ihastutti myös heti ensi näkemältä. Kauniit pakkaukset ovat mitä kivoin lahjaidea läheiselle. Mitähän kaikkia ihania tuotteita sitä löytyykään itseä läheltä! Vuohelman tuotteet tulevat Kauvatsalta, jossa ne valmistetaan käsin maatilalla.

Kokemuksia ihanista vuohenmaitotuotteista

Pääsin testaamaan nämä ihanuudet, jotka valloittivat heti sydämen! Ihan ensimmäisenä paketin saavuttua ja sen avattuani, tuotteiden huumaava tuoksu vei mennessään.

Suosikikseni näistä nousi ihanat palasaippuat, sekä käsille että kasvoille. Saippuat tuovat ihanaa tunnelmaa sekä tuoksua ympärilleen!

Sain apua talvi-ihon hoitoon

Itseäni vaivaa talvisin ikävä ”talvi-iho”, erityisesti kasvoissa mutta myös käsissä, joiden iho kuivuu ja sormen päät halkeilevat. Kasvoissa vaivana on karstoittuva iho, johon ei oikein mikään kosteusvoide ota imeytyäkseen talvisin.

Kokeiltuani Vadelmamaito kasvosaippuaa, huomasin eron aiempaan heti pesun jälkeen; iho on tavallaan sileämmän tuntuinen kuin yleensä, mutta myös puhdistuneen tuntuinen. Saippuasta ei jäänyt ihoon mitään ”jälkikerrosta”, mikä tuntuu usein jäävän geelimäisistä pesuaineista. Kosteusvoidetta lisätessä se imeytyi heti, ja yleensä näkyvä karsta hävisi.

Vuohenmaitotuotteet hoitavat myös herkkää ihoa

Mikä vuohenmaitotuotteissa sitten on niin erityistä? Ehkäpä niiden ainesosien luonnollisuus. Tuotteissa on vain aitoja, luonnollisia raaka-aineita kuten vuohenmaitoa, hunajaa, mehiläisvahaa, tyrniöljyä, karitevoita, kaakaovoita ja hampunsiemenöljyä. Vuohenmaito tekee tuotteista erittäin hoitavia ja hellävaraisia, myös herkkäihoisille. Tuotteissa ei ole sulfaatteja tai parabeeneja.

Vuohenmaito kosmetiikka

Saippuoiden lisäksi Vuohelman valikoimassa on vuohenmaitopohjaisia kosmetiikkatuotteita, kuten hoito- ja kosteusvoiteita mm. jaloille, kasvoille, ja koko keholle. Ihon puhdistamiseen ja hoitamiseen liittyen löytyy lisäksi mm. kasvovettä ja deovoiteita.

Hiustenhoitopalat, kasvosaippua, deovoiteet, kosteusvoidepalat ja palasaippuat ovat täysin säilöntäaineettomia. Kosteusvoiteissa ja kasvovedessä tuoteturvallisuuden vuoksi käytettävä säilöntäaine on ECOCERT-sertifioitu.

Raaka-aineet läheltä Suomesta

Eläinten hyvinvointi on lähellä Vuohelman Petran sydäntä ja hänelle onkin tärkeää, että saa itse hakea vuohenmaidon naapuripitäjästä Punkalaitumelta pientuottajalta. Petra hankkii lähituottajilta myös kaikki muut raaka-aineet, jotka läheltä on mahdollista saada: hunaja Kokemäeltä, hampunsiemenöljy sekä hampunsiemenet Huittisista ja mehiläisvaha Lahdesta.

Nämä saippuat osoittautuivat omaksi suosikikseni vuohenmaitotuotteista. Vasemmalla on Suola- ja kehäkukka saippua ja oikealla Vadelmamaito kasvosaippua. Ihanaa tuoksua ja tunnelmaa WC-tilaan tai keittiöön!

Lahjaksi läheiselle, vaikkapa jouluna!

Jos pohdit mitä antaa lahjaksi, ja haluaisit löytää jotakin erilaista, joka varmasti ilahduttaa ja herättää saajan mielenkiinnon, niin valitse joku näistä ihanista vuohenmaitotuotteista!

Vuohenmaidon sisältämä maitohappo auttaa tasapainottamaan ihon omaa pH-arvoa, jolloin hoitavat ja vaikuttavat ainesosat pääsevät imeytymään helpommin. Maitohappo myös stimuloi hellävaraisesti ihosolukon uusiutumista. Vuohenmaidon rasvassa on luonnostaan kapryyli-triglyseridejä. Näitä kutsutaan myös neutraaliöljyksi tai MCT-öljyksi joka imeytyy hyvin, ja sillä voi saada ärsyyntyneen tai liikahoidetun ihon tasapainoon. Vuohenmaidossa on luonnostaan paljon A-vitamiinia ja seleeniä, jotka ravitsevat ihoa ja hiuksia.

Vuohelma – Tarina
Spread the love

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ajatus aiheesta “Testissä ihanat vuohenmaito-ihonhoitotuotteet”