Skip to content

Heidi Halonen | Digiäidin elämää etätyön, kodin ja perheen pyörteissä

Uuden vuoden lupaus

Uudenvuoden lupaukset ovat sellaisia haasteita, että harvoin niitä tulee pidettyä. Kuinka usein olet saanut pidettyä lupauksen? Itselläni näitä lupauksia löytyy; liikkua enemmän, syödä paremmin, laihtua, säästää rahaa, stressata vähemmän… listaa voisi jatkaa pitkäksi! Mikään lupaus ei ikinä pidä koko vuotta.

Uudenvuoden lupaus joka piti, yhden kerran

Poikkeuksena lupauksistani, tai päätöksistäni on tehnyt lähes yhden vuoden kestänyt ruokavalion muutos. Päätin melkein pari vuotta sitten vähentää hiilarit minimiin ja syödä vihanneksia ja panostaa proteiineihin. Ammattilaisen dieettiohjeet oli käytössä, tosin ei itselle räätälöidyt. Tämä lupaus piti ja meni aikansa hyvin. Vaikutus kehoon oli se, että paino laski ja vanhat vaatteet sai taas puettua päälle. Olo oli kevyt, mutta ei hyvä. Lopulta olin verikokeissa ja kaikki mahdolliset kehon rauta-arvot olivatkin reilusti alle alarajojen. Ei hyvä. Vuosi sitten joulu teki suklaineen ja herkkuineen muutoksen tähänkin eli normaalimpi ruokavalio palasi arkeen.

Voisiko samat lupaukset muotoilla uudelleen?

Kuten aiempina vuosina, tulevallekin vuodelle haluaisin luvata kaikkea sitä mitä aiemminkin olen yrittänyt tavoitella: ei stressiä, rahaa säästöön, syö hyvin, liiku enemmän, vietä laatuaikaa rakkaiden kanssa enemmän.. ja paljon muuta.

Yksittäisinä lupauksina noista kaikista tavoitteista kasvaa pitkä lista, joka stressaa jo itsessään. Jos herkuttelee, niin sitä miettii että ’ai niin, ei pitänyt’. Jos innostuu shoppailemaan, sama juttu. Mitä sitten voisi luvata?

Tällä kertaa lupaan yhden yksinkertaisen asian

Kaikki lupaukseni liittyvät aina jotenkin hyvinvointiin, joten miksipä niitä kaikkia ei voisi niputtaa yhteen lupaukseen: Ensi vuonna lupaan voida hyvin! Eikö olekin hyvä lupaus? Tähän tiivistyy kaikki hyvinvoinnin osat, ja sen voisi avata arkeen ohjenuoraksi vaikkapa niin, että mieti kaikissa päätöksissäsi, ajaako asia omaa hyvää oloa vai ei.

Mitäs tuumaat, lähtisitkö samaan?

Hyvää oloa kaikille vuoteen 2021!

Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *