Skip to content

Heidi Halonen | Digiäidin elämää etätyön, kodin ja perheen pyörteissä

Kotisivut haltuun -peruskurssi

Kotisivujen perustaminen, ylläpitäminen ja mainostus ovat nykyään yrityksen markkinoinnin peruspilareita, joista on erittäin tärkeää hallita perusasiat yrityksen sisällä. Tietämättömyys johtaa usein siihen, että kotisivujen pienimmätkin ylläpidolliset asiat ovat jonkin mainostoimiston tai muun palveluntuottajan käsissä, vaikka ne voisi tehdä helposti itsekin. Kotisivuista tai niihin liittyvistä kehitystoimista saatetaan maksaa ylihintaa. Palveluntarjoajaa voi olla vaikea vaihtaa, kun tuntuu että kaikki toimet on yhden tahon käsissä. Kaikki kotisivuihin liittyvä tekniikka ja vaadittavat tiedot tuntuu kuitenkin olevan suurta salatiedettä.

Näin ei kuitenkaan asioiden tarvitse olla. Perusasiat on hyvin helppo sisäistää ja päästä jyvälle teknisistä käsitteistä ja erilaisten nettisivuprojektien vaativuudesta.

Kotisivujen kustannukset voivat vaihdella eri tekijöiden välillä sadoista tuhansiin tai jopa kymmeniin tuhansiin euroihin, joka ymmärrettävästi hämmentää. Näin ollen kotisivujen hankinta ja kehitys saattaa jäädä tekemättä, tai hankkeet venyä sen takia, että yrittäjällä tai organisaatiolla puuttuu oma osaaminen – perustaidot ja tiedot, joiden turvin osaisi kysyä tekijöiltä oikeita kysymyksiä.

Kotisivuja voi päivittää itsekin, eikä se aina ole vaikeaa. Jos osaat käyttää wordiä – osaat päivittää myös perussisältöä useimmille kotisivuille, joiden pohjana on jokin nykyaikainen julkaisujärjestelmä.

Ota perusasiat ja niksit omaan haltuun

Olemme vuosien varrella huomanneet, että aina löytyy edelleen yrityksiä ja yrittäjiä, joille olisi tarpeen saada juurrutettua perustietoa kotisivuista ja niihin liittyvistä käsitteistä, sekä perustaitoja kotisivujen ylläpitoon liittyen. Nämä asiat ja taidot eivät ole oikeasti suurta salatiedettä tai koodikieltä. Ne on ymmärrettävissä ja otettavissa haltuun helposti.

Yrityksen kotisivut -kurssi sopii yrittäjälle, bloggaajalle tai sellaiselle yrityksen henkilöstön jäsenelle, joka

  • ..hallitsee yrityksen verkkosivuja jollain tavoin vastuualueenaan.
  • ..voisi alkaa päivittämään kotisivuja ja tarvitsee lisää tietoa ottaakseen tämän vastuun itselleen.
  • ..haluaisi perustaa omat verkkosivut, mutta tietoa ei ole yhtään, mistä lähteä liikkeelle.
  • ..tarvitsee kotisivuihin liittyen lisää tietoa, esimerkiksi kotisivuja hankkiessaan.

Verkkokurssin edut

  • Opit kotisivujen tekniset peruskäsitteet, kuten domain, webhotelli, julkaisujärjestelmä, kotisivujen ylläpito ja tietoturva.
  • Perehdyt perusasioihin suosituimmista maksuttomista julkaisujärjestelmistä.
  • Saat perustiedot ja -taidot perustaa kotisivut – jopa itse.
  • Saat vinkkejä siitä, mitä asioita ottaa huomioon kun kilpailutat kotisivuhankkeita.
  • Opit kysymään oikeita kysymyksiä eri palveluntarjoajilta.
  • Kotisivuihin liittyvät käsitteet eivät enää ole vaikeasti ymmärrettävää salakieltä, kun asioit koodaajien tai digitoimistojen kanssa.

Tule mukaan! Kurssi sopii kenelle tahansa joka haluaa oppia ymmärtämään kotisivuihin liittyviä vaatimuksia, käsitteitä ja tekniikoita sekä niiden myötä olla paremmin kartalla omasta kotisivujen tilanteesta, sekä oppia kyseenalaistamaan ja vertailemaan palveluja ja hintoja.

Ensimmäinen ryhmä aloittaa 1.8.2020. Verkkokurssin voi suorittaa täysin omaan tahtiin sähköisessä oppimisympäristössä. Saat oikeuden kurssimateriaaliin 1 vuodeksi.

Kurssin hinta nyt 19.90 euroa (norm. 24.90 e).