Sanna hei sun täytyy muuttuu…

..sun elämältä suunta puuttuu? Hei katsokaa bile-Sannaa! Tai muoti-Sannaa! Öö.. mitä? Edustaako Suomea mediassa ja maailmalla somevaikuttaja, joka on käyttäytymisensä puolesta ennemminkin kaksikymppinen kuin neljää kymppiä lähestyvä henkilö? No ehkäpä ei, mutta tällainen kuva alkaa rakentua lööpeistä yhä vahvemmin.

En ole lukenut näitä Sanna Marin -lööppejä juurikaan, mutta eihän niiltä voi välttyä. Otsikoita olen selailut paljonkin. Juuri tänään vähintäänkin TikTok tulvii pelkkää Sannaa. Tätä biletys pöhinää voi katsoa useista eri näkökulmista, niin negatiivisista kuin positiivisista.. Mielipide riippunee paljon siitä, mitä mieltä kukin kansalainen on ollut alunperin pääministeristämme.

Millainen pääministerin tai valtionjohdon pitäisi olla?

Itse olen pyrkinyt pitämään ajatuksiani Sanna Marinista hyvin neutraaleina. En vaan jaksa ottaa kantaa koska tuntuu että keskustelut aiheesta eivät johda minnekään. Poliittisesti en kannata samaa puoluetta, enkä ainakaan heidän pyrkimyksiään mutta se on asia erikseen. Melko pitkälle olen tuntenut meillä olevan ihan mukavan erilainen ja nuorekas pääministeri, joka rikkoo vähän rajoja ja ennen kaikkea muuttaa sellaista perinteistä kalkkis-kuvaa poliitikoista ja julkishallinnosta. Täältä meidän kulmilta kotoisin oleva Ilari, Sannan kaverina lööppikuvissa on tuonut vain hyvää fiilistä lisää näistä uutisista. Tämä on vain hyvä asia.

Toiseksi olen ajatellut huumorilla näitä kaikkia Sanna-kohuja. Niistä (ja Sanna Marinista) välittyy sellainen asenne, ettei itseään tarvitse ottaa liian vakavasti. Ja että asemasta viis, saat olla oma itsesi. Ja sellaista asennetta taitaa Suomesta huokua siinä samalla – ja nyt varsinkin – maailmallekin. Itseään ei tarvi eikä saa ottaa liian vakavasti ja voit itse päättää asioistasi. Tämäkin on hyvä asia.

Jokin tietty raja kyllä varmasti pitää olla, jokin etiketti ja sääntöjä siihen liittyen, mitä valtion hallituksen jäsenten on sopivaa tehdä julkisesti. En tiedä, onko oikeita sääntöjä olemassa, koska kaikillahan on meidän maassamme yhtäläinen oikeus viettää vapaa-aikaamme miten haluamme.

Kenellä tahansa on oikeus rentoutua ja juhlia, myös poliitikoilla

Sehän on selvää, ihan kaikilla presidenttiämme myöten on oikeus rentoutua ja juhlia sekä mennä vaikka baariin ja festareille, ei siinä mitään. Ihan jokaisella Sannalla on myös oikeus tehdä näin ja ihan hyvä että tekeekin, sitä samaa mitä Suomen kansalaiset tekevät. Olipa kyseessä sitten naimisissa oleva henkilö tai ei, vanhempi tai ei – kaikki saavat käyttää aikaansa itse parhaaksi katsomallaan tavalla.

En puolustele kuitenkaan Sanna Marinia omassa päässäni. Muutaman päivän ajan naureskelin noille kaikille otsikoille ja videoille ja pohdin, että onpa hauskaa että on huumoria tässäkin maassa ja sitä välittyy ulospäinkin.

Mielikuva Sannasta pilalla?

Nyt kuitenkin on eri medioista alkanut tihkua sellaista tietoa, ettei meidän pääministerimme olisikaan niin täydellinen kaiken raskaan työn hallitsija ja samalla vapaa-aikaansa rahvaan omaisesti viettävä valtion edustaja. Ilmoilla on esimerkiksi huhua siitä, että taustalla olisi ehkä jopa oikeasti liian paljon ja liian usein juhlimista, ja että sitä jopa peiteltäisiin, tai peiteltiin tähän saakka. Lisäksi olen lukenut paljon muutakin juttua, joka saa mielikuvan todella kääntymään ylösalaisin. En laita tähän lähdelinkkejä koska en oikeasti tiedä mihin uskoa, enkä haluaisi uskoa mitään niin negatiivista mitä olen lukenut. Tällaisessä tilanteessa iltapäivälehdet revittelevät kaikenlaisia ajatuksia ja luultavasti myös lähteistä, jotka eivät ole niin luotettaviakaan.

Se on pakko sanoa, että oma mielikuvani meidän Sannasta on muuttunut nyt paljon, ja luulen että jopa kariutunut kokonaan. Toivon, että tämä mielikuva vielä palautuu hyväksi, tai että tilanne ratkeaa jotenkin, mutta aika näyttää. Pääministereitä on joutunut eroamaan paljon vähäisempienkin ”rikkeiden” takia, joten ihmettelen, jos tästäkin vielä selvitään. Olipa kyseessä kuka tahansa tällaisen mediamyllytyksen keskellä, niin ei kyllä kateeksi käy. Toivottavasti kaikki vielä kääntyy hyvin päin, tai ainakin oikeudenmukaisesti kaikille – tavalla tai toisella. Varmasti tärkeämpiäkin asioita olisi uutisoitavana!

Lue myös

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

2 ajatuksia aiheesta “Sanna hei sun täytyy muuttuu…”

.