Skip to content

Uuden turvaistuimen hankinta ja yllättävä valinta

Kaupallisessa yhteistyössä Miniskidi.

Haluan kertoa meidän uusimmasta turvaistuimen valinta -kokemuksesta pienimmän pojan kanssa, koska tämä juttu oli pitkästä aikaa edessä, ja niinpä kun aikaa kuluu välillä niin maailmakin ja tarjolla olevat tuotteet muuttuu!

Ja kyllähän se turvaistuimen hankinta monen vuoden tauon jälkeen (viimeisimmästä istuimen tarpeessa) olikin mielenkiintoista! Meidän pienimmän pojan erityistarpeita ajatellen turvaistuimesta piti löytyä kunnolla tukea, jotta siinä pystyy istumaan ryhdissä liikunnallisesti haasteinenkin ja nauttimaan matkasta. Pieniä epäilyksiä sopivan mallin löytymisestä pyöri mielessä paljon.

Mieli avoin eri vaihtoehdoille

Meillä ei ollut mielessä mitään tiettyä merkkiä tai mallia, kun lähdimme tekemään turvaistuinvertailua netissä. Aiemmista kokemuksista olen sitä mieltä monessakin asiassa, että kallein ei ole aina välttämättä se paras, joten kaiken hintaiset ja kaikenlaiset kävi meille loistavasti vertailuun.

Vastaamme sitten tuli muutamasta suomalaisesta kaupasta sellainen merkki kuin Chipolino, ja näissä istuimissa oli kivat värit ja ulkonäkö, eikä hintakaan ollenkaan paha. Nimi herätti tosin ihmettelyä koska se ei ollut ennen tullut vastaan! Sitä mietti että onko tämä jokin ”kiinalainen halpa malli” ja turvallinenkaan, mutta tutkittuamme enemmän, vakuutuimme. Tykästyimme lopulta löydetyistä vaihtoehdoista Chipolino Cruz Isofix Dots -istuimeen joka löytyi Miniskidiltä.

Chipolino turvaistuin – positiivinen yllättäjä

Tämä pallokuosi on ihana!

Valitsemassamme turvaistuimessa on toivotusti lisätukea pienelle istujalle, niin sivuissa kuin istuimessa. Niskatukea sekä turvavöitä voi säätää haluamaansa korkeuteen. Kangasmateriaali on pehmeä ja puhdistettavissa kevyesti itse. Turvaistuinta voi käyttää myös isommalle lapselle vyöistuimena eli kokonaiskäyttöikä on jopa 9-36 kg. Chipolino-turvaistuimilla on EU:n vaatima ECE R44/04 -turvahyväksyntä.

Cruz Isofix Dots -turvaistuin oli alusta alkaen nappivalinta! Epäröin, miten meidän pieni mestari siinä istuu, koska oli niin tottunut pitkään matkustamaan turvakaukalossa, mutta epäilykset haihtuivat heti ensi reissulla! Automatkoista tuli kertaheitolla mielekkäämpiä kun katse vaihtui menosuuntaan, ja nyt ikkunoista näkee jo vähän uloskin! Ja istumisasento luonnistuu hyvän tuen avulla loistavasti.

Isofix kiinnitys tuotti alkuun haasteita

Tässä istuimessa on Isofix-kiinnitys sekä lisänä kiinnitys turvavyöllä. Meidän autossa ei ollut oletuksena isofix-ominaisuutta. Ajattelimme, että turvavyökiinnitys riittää meille – tai siis ymmärsimme kiinnitysasian väärin, ja turvaistuimen saavuttua tajusimmekin, että turvavyökiinnitys on tarkoitettu käyttöön vain isommille lapsille. Onneksi keksimme ja löysimme netistä sopivan isofix-lisävarusteen meidänkin autoon (vanhempi Ford Focus) ja se saatiin itse asennettua paikalleen! Vähän ehdittiin ensin säikähtää tilannetta, mutta kaikki hyvin loppu hyvin, onneksi!

MiniSkidistä löytyy niin turvaistuimet kuin muut lasten tarvikkeet

Miniskidi on suomalainen verkkokauppa ja lastentarvikkeiden maahantuoja, jolta löytyy laaja valikoima lastentarvikkeita mm. autoiluun, nukkumiseen, liikkumiseen ja ruokailuun. Sekä tietysti leluja! Yritys tuo maahan myös ihastuttavia Sockonseja – sukkia, jotka ovatkin töppöset sekä ihastuttavia vauvan sukanpidikkeitä! Tutustu Sock Onseihin täällä.

Lisätietoa turvaistuimiin liittyen

Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *