Skip to content

Heidi Halonen | Digiäidin elämää etätyön, kodin ja perheen pyörteissä

Mitä on OIKEASTI kehopositiivisuus?

Kehopositiivisuus hömpötys tympii

Tämän tästä uutisissa tupsahtelee kertomuksia ihmisistä – lähinnä naisista, jotka ovat ottaneet filosofiakseen tämän kehopositiivisuuden. Googletin termiä enkä löytänyt yhtä virallista määritelmää sille. Kritisointia löytyy paljon, ja yleistyksiä, kuten että kysymys on siitä että kehopositiivisella on ”lupa” olla lihava tai lupa olla välittämättä. Lupa syödä mitä vaan. No, noihin edellisiin nämä uutisjutut useasti viittaa, tai niin ne antavat ymmärtää, joka on aika surullista.

Itseäni ottaa tämä buumi päähän ja näen, että termi ymmärretään tai mielletään aivan väärin. Ymmärrän kehopositiivisuuden niin, että suhtaudutaan POSITIIVISESTI omaan kehoon. Eikä kritisoida toisia, koska kaikilla on oikeus olla sellaisia kuin ovat. MUTTA, olipa omaa kehoa kohtaan miten positiivinen ja hyväksyvä vaan, niin siltikin liikalihavuus (jos sitä on) on suuren suuri terveydellinen riski. Se fakta ei häviä vaikka olisi miten positiivinen.

Suhtaudutaan oikein kehopositiivisuuteen

Voisiko positiivisuuden mieltää kuten itse yritän, eli niin että hyväksytään oman kehon virheet olevan osa itseä, ja suhtaudutaan niihin positiivisesti. Jos näille ”virheille” on lisäksi tehtävissä jotain – kuten liikakiloille – niin sitten ne tulisi nähdä positiivisena haasteena joihin tartutaan, sen sijaan että surkutellaan itsesäälissä tai annetaan vaan olla koska ollaan kehopositiivisia. Kaksplussan yhdestä blogista tuli vastaan erinomainen kiteytys ajatuksilleni tästä aiheesta.

Kehopositiivisuus ei kohota terveyttä, paitsi ehkä tietyllä tapaa mielenterveyttä. Kun yhdistää terveelliset elämäntavat, liikunnan itselle mieluisassa muodossa ja kehopositiivisuuden niin silloin on kokonaisuus hallussa oikein! Vai mitä mieltä olet?

Kuva: pexels.com

Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *